Leasevergelijker.nl Blog
Youngtimer leasen

Youngtimer leasen: LeaseVergelijker vergelijkt leasemaatschappijen

Youngtimer leasen: een nostalgische auto voor een vast bedrag per maand!

Altijd al in die mooie coupe, station wagen of SUV uit de 90’s of 00’s willen rijden? Ga je een youngtimer leasen, dan komt die nostalgische droomauto ineens heel dichtbij. Die aanschafwaarde hoef jij je geen zorgen om te maken. Bovendien is het leasen van een youngtimer juist extra goedkoop! Dat komt door het lagere percentage aan bijtelling.

Je kunt een youngtimer leasen via een zakelijk of private leasecontract. Zelfs een shortlease contract is soms mogelijk! Via de zoekfuncties van LeaseVergelijker vind je gemakkelijk jouw favoriete leaseauto. Ons uitgebreide overzicht met leasemaatschappijen vind je hier. Denk je erover en om een youngtimer te leasen? Daar zitten een hoop voordelen aan verbonden! Wat zijn deze voordelen precies?

Waarom een youngtimer leasen?

Onder de huidige youngtimers vind je een hoop mooie, betrouwbare occasions. Ze zijn meer dan 15 jaar oud, maar nog altijd ontzettend populair. Wie wil er nu geen BMW 5-serie of Audi A4 voor de deur hebben staan!? Vooral de Opel Signum is momenteel één van de bestverkochte youngtimers. Maar waarom zou je een youngtimer leasen? Dat lees je hieronder!

        Een mooie youngtimer zónder aanschafkosten: Sommige mooie, nostalgische youngtimers worden een absolute must-have. Helaas ligt de aanschafprijs na al die jaren nog altijd redelijk hoog. Zeker voor beginnende ondernemers! Wil je wél in die droomauto rijden, maar zie je het niet zitten om nog jaren te blijven wachten? Dan kan leasen een goede optie zijn. Zo rijd je wel in jouw droomauto, maar omzeil je de aanschaf. In plaats daarvan betaal je een vooraf afgesproken leasebedrag per maand.

        Geen onverwachte onderhoudskosten: Een belangrijke reden om geen youngtimer te kopen is voor veel mensen toch wel het onderhoud. Zelfs al heb je een hele goede, betrouwbare youngtimer die nog jaren mee kan: hij is niet de jongste meer. Op die manier kunnen de onderhoudskosten flink oplopen.  Zeker wanneer je voor een uniek exemplaar gaat, zal de onderdelen prijs je gaan tegenvallen. Kies je echter voor een zakelijk of particulier leasecontract? Dan hoef je je hier geen zorgen om te maken! Verzekeringen, onderhoudskosten en reparaties zijn niet meer jouw verantwoordelijkheid.

        Simpel: een vast bedrag per maandag: In plaats van onverwachte onderhoudskosten na de aanschaf van een youngtimer, betaal je bij een leasecontract een vast bedrag per maand. Zo kan je de zakelijke of niet-zakelijke kosten een stuk beter inplannen. Je weet vanaf het begin van het leasecontract precies waar je aan toe bent! Wil je de looptijd of het maximale aantal kilometers binnen je contract tussentijds aanpassen. Dan kan dat meestal ook!

        Youngtimer regeling: Leasen kent altijd voordelen, maar is in het geval van een youngtimer éxtra voordelig. Dit heeft te maken met de youngtimer-regeling. Bij auto’s met een bouwjaar van minstens 15 jaar terug, betaal je een bijtelling van slecht 35%!

Youngtimer leasen: gegarandeerd een goede auto!

Veel youngtimers worden online door een particulier te koop aangeboden. Hoewel dit vaak goed gaat, kan je soms voor onaangename verwachtingen komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan doorgeroeste wielassen, een onjuiste kilometerstand of een distributieriem die direct knapt.

Bij een youngtimer leasecontract kan je natuurlijk ook te maken krijgen met de ongemakken van een oudere auto. Dat is nu juist de reden om te gaan leasen! Bij een leasemaatschappij ben je hier namelijk niet zelf meer verantwoordelijk voor. Bovendien lease je particulier, óf op de zaak. Iedereen kan dus een youngtimer leasen. Ook jij! Dat doe je niet alleen met lagere kosten, maar ook met lagere zorgen. De ouderdomskwaaltjes zijn namelijk geheel de verantwoordelijkheid van jouw leasemaatschappij.

Youngtimer cabriolet, sedan of coupé? Dat kan!

Altijd al bijvoorbeeld een Alfa, Lancia of Maserati uit de 90’s en 00’s willen rijden? Wat voor type auto je ook zoekt, je vindt ze voordeliger tussen het youngtimer aanbod. Omdat de aankoopprijs nog altijd vrij hoog kan liggen, is het verstandig om een leasecontract te overwegen.

Soms worden zelfs cabrio’s ter lease aangeboden. Bijvoorbeeld de Mercedes-Benz SLK 55 AMG, die met een bouwjaar van 2005 inmiddels ook tot de youngtimers behoort.

Vind de aanbieder van jouw ideale youngtimer 

LeaseVergelijker biedt een uitgebreid overzicht met voor lease aangeboden auto’s. Daar zitten ook youngtimers tussen! Ga je voor zakelijke lease, private lease of shortlease? Na het maken van die keuze browse je gemakkelijk door ons aanbod met het gebruik van de filters. Je kan bijvoorbeeld zoeken op jouw favoriete merk of model. Jouw favoriete youngtimer gevonden? Via LeaseVergelijker vind je gemakkelijk de voorwaarden van de gewenste aanbieder.

Omdat leasecontracten sterk kunnen variëren, sluit het gevonden aanbod wellicht niet helemaal op jouw voorkeuren aan. Schroom dan niet om contact op te nemen met de leasemaatschappij! Vaak zijn zij prima bereid om de contractduur of bijvoorbeeld kilometrage op jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen.

Janet Jones
Nach oben