Leasevergelijker.nl Blog

Goedkoop leasen onder de 150 euro

[cta-button url=”https://www.leasevergelijker.nl/private-lease/” title=”Ik wil Private leasen” color=”yellow” /] [cta-button url=”https://www.leasevergelijker.nl/auto-leasen-zakelijk/” title=”Ik wil Zakelijk leasen” color=”green” /]

Bij veel leasemaatschappijen beginnen de maandelijkse prijzen bij ongeveer honderdvijftig euro per maand (voor zowel zakelijk leasen als bij private lease). Betekent dit dat het niet goedkoper kan? Nee, leasen onder de 150 euro is wel degelijk mogelijk. Echter zitten er bij goedkoop leasen wel een aantal belangrijke haken en ogen aan. In dit artikel lees je welke.

Goedkope tweedehands auto leasen

De eerste optie is om in plaats van een nieuwe auto een occasion te leasen. Relatief nieuwe modellen zijn beschikbaar voor een zacht prijsje. Bijkomend voordeel is dat je voor sommige occasions een lager bijtellingspercentage betaalt dan voor hun nieuwere broertjes. Dit komt omdat de bijtellingsregels de afgelopen jaren flink zijn veranderd.

CO2 uitstoot 2015 2016 2017 2018 2019
Geen 4% 4% 4% 4% 4%
1-50 g/km 7% 15% 22% 22% 22%
51-82 g/km 14% 21% 22% 22% 22%
83-106 g/km 20% 21% 22% 22% 22%
107+ g/km 25% 25% 22% 22% 22%
15+ jaar oud 35% 35% 35% 35% 35%

Vooral in de categorie plug-inhybride (bijvoorbeeld de Toyota Prius) betaal je flink minder belasting als de auto nog onder het oude bijtellingsregime valt (datum van de tenaamstelling geldt). Overigens is dit niet de categorie waar je de goedkoopste auto’s zult vinden. Ook tweedehands stadsautootjes met een lage uitstoot (bijvoorbeeld de Kia Picanto) hadden een paar jaar geleden nog een lagere bijtelling.

Overigens is een tweedehands auto kopen vaak voordeliger dan een occasion onder de 150 euro leasen. Bereken dus eerst de totale kosten van beide opties voordat je je handtekening onder het leasecontract zet.

Een leaseauto met bestickering

Een andere optie om voordelig te kunnen leasen is een auto met bestickering. Je rijdt dan rond met reclame van de leasemaatschappij of een externe partij. Gewoonlijk krijg je hierdoor 10-30€ korting op je maandelijkse lasten. Maatschappijen die deze optie aanbieden zijn onder andere Total Carlease, Athlon Lease en Justlease.nl.

Onderhoud, verzekering en wegenbelasting

Goedkoop is duurkoop luidt het aloude spreekwoord. Dat geldt zeker voor bepaalde financial lease-constructies onder de 150 euro. Je sluit een contract af voor een tweedehands auto waarbij ‘normale leasevoorwaarden’ zoals onderhoud, schadeverzekering en belastingen niet zijn inbegrepen. Begeeft je auto het binnen enkele maanden? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor (soms erg hoge) reparatiekosten. Zo komen de maandelijkse kosten alsnog ver boven de 150 euro uit.

Iets meer zekerheid en toch goedkoop leasen?

Goedkoop leasen onder de 150 euro is dus mogelijk, maar het is niet altijd de moeite waard. Een nieuwe auto leasen waarbij alle bijkomende kosten zoals verzekering, onderhoud en belastingen wel zijn inbegrepen is vaak al mogelijk in de prijscategorie nét daarboven.

Een private lease Hyundai i110 rijd je bijvoorbeeld al voor 169 euro per maand (prijspeil september 2017). Een van de goedkoopste zakelijke lease opties is de Toyota Aygo. Liever zelf alle voordelige opties vergelijken? Dat doe je hier op het onafhankelijke Leasevergelijker.

[cta-button url=”https://www.leasevergelijker.nl/private-lease/” title=”Ik wil Private leasen” color=”yellow” /] [cta-button url=”https://www.leasevergelijker.nl/auto-leasen-zakelijk/” title=”Ik wil Zakelijk leasen” color=”green” /]
Shercinio Ware
Nach oben