Leasevergelijker.nl Blog

Website Volkswagen.nl volgens de consument de beste website voor private lease

In juni dit jaar vroeg onderzoeksbureau WUA ruim 600 consumenten om websites van private lease aanbieders te testen op gebruiksvriendelijkheid en klantgerichtheid. De consumenten werden gevraagd op verschillende websites te zoeken naar informatie over het afsluiten van een private leasecontract. Voor het onderzoek werden websites van 19 toonaangevende automerken in Nederland getest en vergeleken. 

Doel van het onderzoek
WUA wilde met dit onderzoek de klantervaringen van websitebezoekers van private lease aanbieders meten. Om zo beter inzicht te krijgen in hoe automerken hun private lease aanbod communiceren met de consument. In het onderzoek beoordelen de consumenten 3 verschillende websites. Ze geven antwoord op de vragen die zij krijgen over onder andere:

  • de look & feel van de website;
  • de gebruiksvriendelijkheid van de website;
  • het aanbod van aanbiedingen;
  • over het merk;
  • het proces van aanvragen. 

Als laatste wordt de vraag gesteld welke website de consument het meest aantrekkelijk vindt voor het afsluiten van een leasecontract. Op basis van al deze klantbeoordelingen, kwam er een duidelijke winnaar uit de bus…

Volkswagen eerste
Volkswagen.nl werd in juni 2019 uitgeroepen tot beste website voor private lease! De site van Volkswagen.nl scoort hoog op het gebied van klantervaringen én heeft de hoogste conversie in vergelijking met alle andere websites die deelnamen aan het onderzoek. Hiermee is de website van de derde positie gestegen naar de eerste plek. 

Conversie geeft het percentage van bezoekers aan dat tot een transactie overgaat. Volkswagen.nl weet de consument in deze laatste fase van het nemen van hun beslissing te overtuigen om een leasecontract af te sluiten. Ook wat betreft de look & feel van de website presteert Volkswagen.nl het beste van alle sites.

Opmerkelijke stijgers
We zien in het onderzoek van juni ook een aantal opmerkelijke stijgers. In vergelijking met het onderzoek van 6 maanden geleden, is te zien dat Suzuki en Audi het sterkst zijn gegroeid. Suzuki.nl slaagt erin om van de 20e plaats naar de 6e plaats te klimmen, met een volledig nieuwe website. De website scoort het hoogst van alle automerken in dit onderzoek als het gaat om aanbiedingen. 

Over WUA
WUA is wereldwijd marktleider in het onderzoeken van benchmarking en digitale klantervaringen. Benchmark is een vergelijkend onderzoek, waarbij de prestaties van organisaties, producten, diensten of programma’s op en identieke wijze worden onderzocht en met elkaar worden vergeleken. Op die manier worden ook websites onderzocht. Voor bedrijven is het belangrijk om te weten hoe klanten de website van hun bedrijf ervaren. Met de uitkomst van dit onderzoek kunnen bedrijven hun website verbeteren en klantvriendelijker maken.

[cta-button url=”https://www.leasevergelijker.nl/private-lease/Volkswagen/” title=”Volkswagen vergelijken?” color=”orange” /]
Shercinio Ware
Nach oben