Leasevergelijker.nl Blog
Private lease auto’s 2021

Private lease auto’s 2021

Leuke, kleine private lease auto’s van 2021

Als het aankomt op private leaseauto’s zijn de kleinere modellen auto’s onwijs populair. Dit is mede zo omdat kleinere auto’s nu eenmaal een stuk voordeliger zijn. Niet alleen qua maandbedrag, maar ook in verbruik. Dit is heel aantrekkelijk als je een auto voor privégebruik wil leasen. Met deze leuke en kleine private lease auto’s kan je ook nog eens prima voor de dag komen.

Het gunstige kostenplaatje is niet de enige reden waarom kleine leaseauto’s zo onwijs populair zijn. De kleinere, A- of B-segment auto’s zijn namelijk ook nog eens compact en onwijs wendbaar. Dit geeft, zeker als je in een drukke stad woont, onwijs veel voordelen. Zo kan je makkelijker parkeren en jezelf door smalle straatjes manoeuvreren.

Kosten plaatje kleine private lease auto

We hadden het net al over het gunstige kostenplaatje van een kleine, private leaseauto. Waar komt dit voordeel toch vandaan? Nu is een kleinere leaseauto sowieso een stuk lichter en stoten ze minder CO2 uit waardoor wegenbelasting en de bijtelling een stuk lager uitvalt. Daarnaast verbruikt een kleine auto nu eenmaal minder benzine. Dit voordeel zie je vooral bij de lagere snelheden, dus tijdens het deelnemen aan stadverkeer. Toch is het een fabel dat je een kleine auto alleen maar op de binnenwegen kan gebruiken. Sterker nog: het is zelfs goed voor je auto om regelmatig de snelwegen op te gaan. Je kan met een kleine auto dus prima weekendjes weg of dagjes uit. Ook langere afstanden naar je werk zijn geen probleem. Kleine leaseauto’s zijn dus voordelige allrounders. Al kan je voor autovakanties naar het buitenland dan weer beter voor een grotere leaseauto gaan, omdat deze over meer vermogen en ruimte beschikken.

Leuke kleine private lease auto’s van 2021

Dat je in een kleine auto rijdt, betekent natuurlijk op geen enkele manier dat je er knullig uit komt te zien. Er zijn hele stoere, robuuste modellen verkrijgbaar waar je zeker geen flater mee slaat. Kleine auto’s zijn namelijk echt niet alleen maar uitbesteed aan vrouwelijke weggebruikers of geschikt als ‘boodschappenwagentje’. Er zijn een tal van toffe alternatieven uit het A- en B-segment waar je prima mee voor de dag kan komen. Dit zie je terug in het aanbod aan leuke, kleine private lease auto’s van 2021.

Volkswagen UP!

De Volkswagen UP! is jaren de meest populaire, kleine auto’s. Dit is in 2021 niet anders. Ook als private leaseauto wordt er gretig aftrek genomen van deze compacte, zuinige en krachtige auto. Het nieuwste model van de UP! heeft een 1.0 TSI motor met 90pk. Je leaset de Volkswagen UP! al vanaf 178-, per maand. Kijk hier naar het huidige aanbod UP! modellen.
Toyota Aygo

De Toyota Aygo is een stuk volwassener geworden. Hoewel de nieuwste modellen nog altijd een knipoog geven naar het oorspronkelijke, bijna Smart-achtige ontwerp van deze kleine auto’s. Is deze een hoop van de typische overeenkomsten met de Citroen C1 en Peugeot 108 kwijt en heeft de Aygo zijn eigen identiteit weten te krijgen. Met een Toyota Aygo rijd je een vlot, sportief, klein autootje. Volledig gericht op zuinigheid en efficiënt rijden. Vriendelijk voor je portemonnee en plezierig om naar te kijken. Kijk hier naar het huidige aanbod Toyota Aygo modellen.

Mini Cooper S

In het lijstje van leuke, kleine leaseauto’s kan de Mini Cooper natuurlijk niet ontbreken. Dit immens populaire merk kom je eigenlijk overal in Nederland wel tegen. De auto’s worden geproduceerd in Nederland en heeft eigenlijk wel voor ieder wat wils in huis. Zo heb je een driedeurs, vijfdeurs en Mini Cooper cabrio. Het bezitten van deze stoere, leuke en toch kleine auto gaat nooit vervelen. Zo ook in 2021 niet. Kijk hier naar het huidige aanbod Mini Cooper S modellen.

Ford Fiesta

Dat leuke, kleine leaseauto’s per direct worden weg geserveerd als typische ‘vrouwenwagentjes’ is natuurlijk al lang niet meer aan de orde. Het bewijs hiervan is de Ford Fiesta. Een kleine leaseauto, maar stoer en robuust genoeg om goed mee voor de dag te komen. Ook buiten het stadsleven om. De auto ligt fijn op de weg, is zuinig en stijlvol. Een private leaseauto waar je zeker meer voor de dag kan komen. Kijk hier naar het huidige aanbod Ford Fiesta modellen.

De kleine leaseauto’s van de toekomst

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en naar verwachting is over een aantal jaar het gros van de nieuwe auto’s elektrisch of hybride. Kleine auto’s zijn hierin geen uitzondering. De elektrische en hybride motoren worden steeds vaker gebruikt, omdat de Europese milieumaatregelen en de consument hier om vragen. Kleinere auto’s worden ondanks het veelzijdige karakter vaak gebruikt voor kortere ritten. Om deze reden gaat de overgang naar elektrische motoren niet voor problemen zorgen, maar worden ook de kleinste leaseauto’s milieuvriendelijker en voordeliger in het verbruik.

Janet Jones
Nach oben