Leasevergelijker.nl Blog

Toekomst van de leaseauto in 7 belangrijke trends

Leaseauto’s zijn al jaren een bekend gegeven in Nederland. Maar met de laatste technologische, sociale en economische ontwikkelingen verandert de inhoud van dat begrip wel door de jaren heen. Wat zijn de trends die de toekomst van de leaseauto gaan bepalen? We hebben de zeven belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet.

Private lease groeit in populariteit

Leasen associëren veel mensen nog steeds met een ‘auto van de zaak’. Maar een andere – private lease – is al jaren sterk in opkomst. In sommige gevallen is het voor een werknemer of zzp’er juist voordeliger om privé een auto te leasen bij een maatschappij. Meer daarover lees je in zakelijk of privé leasen, wat is voor mij de beste keuze?

Merkvastheid neemt af

Een Volkswagen-rijder bleef vroeger meestal een VW-rijder. Maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat de merkvastheid onder leaserijders afneemt. In plaats van alleen naar het merk te kijken, worden ook de klasse en prijs-kwaliteitsverhouding onder de loep genomen. Zo kan een Volkswagen-rijder bijvoorbeeld prima switchen naar een Skoda.

Fabrikanten stappen over op abonnementen

Misschien wel mede daarom zie je autofabrikanten massaal het abonnementsmodel omarmen. Een auto koop je niet meer eenmalig, maar lease je voor een vast bedrag per maand.

Meer inzicht in rijgedrag

Een auto is tegenwoordig een computer op wielen. Steeds meer data wordt verzameld over onder andere je rijgedrag. Daarmee kun je zelf waardevolle inzichten opdoen over onder andere je benzineverbruik.

Mobiliteitsbudget

Een leaseauto van de zaak is steeds minder een vast gegeven. Met een mobiliteitsbudget kunnen werknemers zelf kiezen hoe ze hun woon-werkverkeer regelen. Daarbij zijn openbaar vervoer of een leenfiets, of een combinatie met een leaseauto ook belangrijke mogelijkheden.

Elektrische auto’s

Niemand kan er echt meer omheen: elektrische auto’s zijn de toekomst. Waar Tesla constant de show steelt, schreven we eerder al dat ook Nissan de nodige credits verdient. De toename van het aantal volledig elektrische leaseauto’s in Nederland heeft ook voor een groot deel te maken met het afschaffen van fiscale voordelen voor hybrides.

Zelfrijdende auto’s

Ze bestaan. Op de campus van de Universiteit van Wageningen rijden er bijvoorbeeld al zelfrijdende voertuigen rond. Uiteindelijk lijkt dit ook voor veel leaseauto’s de toekomst van het rijden. Voor het zover is op de Nederlandse snelwegen gaat (zelfs volgens de meest optimistische schattingen) nog wel even duren.

 

[cta-button url=”https://www.leasevergelijker.nl/” title=”Vergelijk het lease aanbod” color=”yellow” /]

Shercinio Ware
Nach oben