Leasevergelijker.nl Blog

5 Mogelijke Nadelen van Private Lease

Voor veel autorijders is prive lease een aantrekkelijk alternatief, maar het kan nooit kwaad om de voorwaarden in het contract goed te lezen. We hebben vijf veel voorkomende nadelen bij private lease voor je op een rijtje gezet.

1. Flink betalen bij contractbreuk

Private leasen doe je altijd voor een bepaalde periode. Dat kan al vanaf 12 maanden. Maar het is natuurlijk goedkoper om het voor een langere periode te doen, bijvoorbeeld 24 maanden of 48 maanden. Wat gebeurt er als je de overeenkomst tussentijds opzegt? Bij de ene aanbieder hoef je alleen het prijsverschil te betalen tussen het hoge en lage tarief, een andere aanbieder rekent tot wel 50% van de resterende termijnen.

2. Kilometers die je niet gebruikt

Bij het afsluiten van je private leaseovereenkomst kies je ook voor een bepaalde kilometerbundel. Bijvoorbeeld dat je 20.000 kilometer per jaar mag rijden. Voor het aantal kilometers dat je daarboven zit, moet je een meerprijs betalen. Bij een aantal aanbieders is het dan ook mogelijk om de kilometerbundel voor de volgende periode naar boven bij te stellen. Lastiger wordt het als je het maximale aantal kilometers bij lange na niet haalt. Je krijgt de minder gereden kilometers namelijk niet bij alle aanbieders vergoed en betaalt dus eigenlijk veel te veel voor je contract.

3. Prive lease telt mee voor je hypotheek

Sta je net op het punt om een huis te kopen? Dan is het goed om te weten dat private lease meetelt in de berekening van banken over je maximale hypotheekwaarde. Een bank neemt 65% van het maandelijkse leasebedrag en brengt dat in mindering op je maximale maandelijkse woonlasten.

4. Autorijden kán goedkoper

Als je het niet zo belangrijk vindt om in een mooie nieuwe auto te rijden, en ook redelijk wat spaargeld opzij hebt gezet, kan je goedkoper uit zijn met een occasion die je zo ver mogelijk op rijdt. Een belangrijk nadeel is wel dat je met hoge onvoorziene kosten te maken kunt krijgen voor onderhoud en reparaties.

5. Goedkoop blijkt vaak duurkoop

Op internet vind je fantastische aanbiedingen voor private lease. De maandlasten zijn dan aanmerkelijk lager dan bij concurrenten. Bij zulke aanbiedingen is het extra belangrijk om de kleine lettertjes te lezen. Wat zijn bijvoorbeeld de voorwaarden als je schade rijdt? Is het bedrijf wel bij een keurmerk aangesloten? Krijg je een vervangende auto bij pech?

Eenvoudige prive lease aanbieders vergelijken

Het is lastig om uit alle aanbieders de beste te kiezen. Wil je een hele dag bezig zijn met offertes opvragen? En dan moet je daarna nog de kleine lettertjes lezen om te kijken of er nadelen zijn. Op LeaseVergelijker.nl heb je naast de prijs  ook direct inzicht in de voorwaarden, waardoor je een weloverwogen keuze kan maken. Klik op onderstaande button om het Private lease aanbod te bekijken en de voorwaarden te vergelijken.

[cta-button url=”https://www.leasevergelijker.nl/private-lease/” title=”Private leaseaanbod vergelijken” color=”orange” /]
Shercinio Ware
Nach oben