Leasevergelijker.nl Blog

Een leaseauto uitzoeken: waar moet je op letten?

Tijd voor een nieuw contract. Weet je al waar je naar op zoek bent? Wat zijn de mooie nieuwe modellen en waar je vind je de beste deals? In dit artikel helpen we je bij het uitzoeken van een nieuwe leaseauto.

Hoe werkt het uitzoeken van een leaseauto?

De markt voor operational lease en vooral private lease is de afgelopen jaren flink gegroeid. Je hebt dus een ruim aanbod leaseauto’s om het model te vinden dat het beste bij jouw wensen past.

Vervolgens kies je voor hoe lang je een contract wilt afsluiten. Dat is gebruikelijk voor een periode van 12 tot 48 maanden. Korter kan ook. Maar dat is weer een aparte categorie: Shortlease.

Per jaar mag je een bepaald aantal kilometers rijden. Dit noem je ook wel de kilometerbundel. Je spreekt bijvoorbeeld een kilometerbundel van 10.000 kilometer per jaar af. Hoe hoger je bundel, hoe meer je maandelijks betaalt. De auto slijt immers door frequenter gebruik.

Tot slot zijn er de aanvullende voorwaarden van het leasecontract. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om welke schadeverzekering de maatschappij voor je leaseauto heeft uitgekozen. Ook voorwaarden over pechhulp en annulering van het contract horen hierbij.

Wat zijn de valkuilen bij een leaseauto kiezen?

Een langer durend contract lijkt voordeliger. Je betaalt immers lagere maandelijkse lasten. Toch is het lastig om de toekomst te overzien. Heb je deze auto echt nog vier of vijf jaar nodig? Controleer daarom altijd de voorwaarden voor het annuleren van je contract.

Heb je bij twee aanbieders hetzelfde model gevonden, maar met een compleet verschillende prijs? Vergelijk dan eens de verzekeringsvoorwaarden. Misschien biedt de een de volledige cascoverzekering, terwijl de ander alleen WA-verzekerd is.

Welke modellen zijn in 2017 populair?

Sommige leaseauto’s bieden meer waar voor hun geld dan andere. Bovendien worden populaire modellen vaker ingekocht, waardoor de prijs lager kan uitvallen. Onder andere de Nissan Leaf, Kia Picanto, Volkswagen Golf en Renault Mégane zijn momenteel een slimme keuze. Meer hierover lees je in Top 10 beste leaseauto’s medio 2017.

Waar kan ik een voordelige leaseauto uitzoeken?

Op de websites van grote maatschappijen vind je al flink wat aanbiedingen. Toch kan het wel even duren voor je alle prijzen en voorwaarden op een rij hebt. Op het onafhankelijke platform LeaseVergelijker krijg je daarom een eenvoudig overzicht van alle goede deals in Nederland. Zo zoek je snel een voordelige leaseauto uit.

Shercinio Ware
Nach oben