LeaseVergelijker.nl Private lease aanbiedingen

Private lease aanbiedingen

Ben je als particulier op zoek naar een leaseauto? Op LeaseVergelijker vergelijk je duizenden lease aanbiedingen van aanbieders uit heel Nederland.

Toegekend door Kiyoh
  • Populaire aanbiedingen
  • Op leaseprijs
  • Populaire merken
  • Meer informatie

Private lease aanbiedingen van populaire merken

Private lease een slimme en betaalbare manier om auto te rijden

Private lease is een financieringsvorm waarbij je een nieuwe auto least voor een vast maandbedrag. Het is een populaire keuze voor mensen die graag in een nieuwe auto willen rijden zonder grote uitgaven in één keer te doen. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van private lease bespreken en je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Wat is private lease?

Bij private lease betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van een auto. Dit bedrag is inclusief alle kosten voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting. Het enige wat je zelf nog moet betalen zijn de kosten voor brandstof. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een persoonlijke lening hoef je bij private lease geen grote uitgave in één keer te doen. Het is daarom een aantrekkelijke optie voor mensen die graag in een nieuwe auto willen rijden, maar niet het geld hebben om deze in één keer te kopen.

Wat zijn de voordelen van private lease?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan private lease. Zo weet je precies waar je aan toe bent, omdat je een vast maandbedrag betaalt. Dit bedrag is inclusief alle kosten, dus je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten voor onderhoud of reparaties. Daarnaast hoef je geen grote uitgave in één keer te doen, waardoor private lease een aantrekkelijke optie is voor mensen die graag in een nieuwe auto willen rijden, maar niet het geld hebben om deze in één keer te kopen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de restwaarde van de auto, omdat je aan het einde van de leaseperiode de auto gewoon weer inlevert bij de leasemaatschappij.

Wat zijn de nadelen van private lease?

Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan private lease. Zo ben je gebonden aan een leasecontract voor een bepaalde periode, meestal tussen de 24 en 60 maanden. Dit betekent dat je niet zomaar van de auto af kunt als je bijvoorbeeld je baan verliest en het maandbedrag niet meer kunt betalen. Ook moet je rekening houden met een maximum aantal kilometers per jaar. Als je meer kilometers rijdt dan afgesproken, moet je bijbetalen. Tot slot ben je geen eigenaar van de auto, wat betekent dat je geen vermogen opbouwt.

Hoe werkt private lease?

Als je geïnteresseerd bent in private lease, kun je contact opnemen met een leasemaatschappij. Deze maatschappij zal een aantal gegevens van je vragen, zoals je inkomen en je rijgedrag. Op basis van deze gegevens wordt bepaald of je in aanmerking komt voor private lease. Als je in aanmerking komt, kun je een auto kiezen uit het aanbod van de leasemaatschappij. Vervolgens wordt er een contract opgesteld waarin de voorwaarden staan beschreven. Nadat je het contract hebt getekend, kun je de auto ophalen en beginnen met rijden.

 

seat-ibiza-voor

Ook zeer populair onder Nederlandse leaserijders in de private lease: de Seat Ibiza

Wat moet je doen voordat je een private leasecontract afsluit?

Voordat je een private leasecontract afsluit, is het belangrijk om goed na te denken over je financiële situatie. Het maandbedrag van een private leasecontract kan namelijk aardig hoog zijn. Je moet er dus voor zorgen dat je genoeg geld overhoudt om aan je andere financiële verplichtingen te voldoen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je aan het einde van het leasecontract de auto weer moet inleveren. Je bouwt dus geen vermogen op en hebt geen restwaarde van de auto.

 

fiat-500-voor

De Fiat 500 met cultstatus bewijst zijn geschiktheid voor dagelijks gebruik.

Wat zijn de eisen om in aanmerking te komen voor private lease?

Om in aanmerking te komen voor private lease, zijn er een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Allereerst moet je minimaal 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast wordt er gekeken naar je inkomen en je betaalgedrag. Als je bijvoorbeeld regelmatig betalingsachterstanden hebt, kan dit een reden zijn om je niet te accepteren voor een private leasecontract. Ook wordt er gekeken naar je schadevrije jaren. Als je veel schade hebt gereden in het verleden, kan dit invloed hebben op de hoogte van het maandbedrag.

 

ford-mustang-cabrio-voor

Luxe sportwagens hoeven geen onvervulde droom te blijven dankzij private lease

Waar moet je op letten tijdens het leasecontract?

Tijdens het leasecontract zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om de afgesproken kilometerstand niet te overschrijden. Als je meer kilometers rijdt dan afgesproken, moet je bijbetalen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je de auto niet zomaar kunt inleveren voordat het leasecontract afloopt. Als je dit toch doet, moet je een boete betalen. Ook moet je de auto goed onderhouden en reparaties tijdig laten uitvoeren. Als je dit niet doet, kan de leasemaatschappij hiervoor kosten in rekening brengen.

Wat moet je doen aan het einde van het leasecontract?

Aan het einde van het leasecontract moet je de auto weer inleveren bij de leasemaatschappij. Voordat je de auto inlevert, wordt er een eindinspectie uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken naar eventuele schade of mankementen aan de auto. Als er schade is, moet je deze laten repareren voordat je de auto inlevert. Als je dit niet doet, kan de leasemaatschappij hiervoor kosten in rekening brengen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de auto goed schoongemaakt wordt voordat je deze inlevert. Als de auto niet schoon genoeg is, kan de leasemaatschappij hiervoor kosten in rekening brengen.

Hoe kan LeaseVergelijker helpen?

Er zijn inmiddels nogal wat aanbieders van private lease op de markt. Het kan daarom een tijdje duren voordat je de beste hebt uitgezocht. Aanbieders hebben een beperkt aantal auto’s klaarstaan voor hun private klanten en daarom zorgen we bij LeaseVergelijker voor overzicht. Via ons onafhankelijke platform kan je snel en gemakkelijk alle auto’s die op dit moment worden aangeboden bekijken. Kies het automerk en vergelijk in één overzicht de verschillende leasemaatschappijen met elkaar. Je kan niet alleen de prijzen, maar ook de voorwaarden via ons inzien. Lees deze altijd goed, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Begin vandaag nog met vergelijken en stap in de auto van je keuze.

Bekijk nu private lease aanbiedingen!

FAQ - Veelgestelde vragen

Is private lease ook mogelijk zonder BKR check?

Nee, om een leasecontract te kunnen sluiten moet de lessee een positieve kredietwaardigheid hebben en mag er geen negatieve BKR registratie zijn.

Meer informatie over privé lease vindt u hier!

Wat is inbegrepen bij private lease?

Waar vind ik goedkope privé lease aanbiedingen?

Is private lease zinvol?

Private lease
Zoek nu je private lease aanbieding op LeaseVergelijker
Zoek nu je leaseauto Bekijk alle private lease aanbiedingen!