LeaseVergelijker.nl Hybride lease aanbiedingen

Hybride lease aanbiedingen

Vergelijk goedkope hybride lease aanbiedingen van verschillende leasemaatschappijen in heel Nederland en volg de trend van milieuvriendelijke mobiliteit.

Bekijk alle aanbiedingen
Toegekend door Kiyoh
Hybride Lease
  • Populaire aanbiedingen
  • Op leaseprijs
  • Populaire merken
  • Meer informatie

Bekijk onze huidige hybride lease highlights.

Hybride lease aanbiedingen van populaire merken

Welk merk je ook zoekt, op LeaseVergelijker vind je voor alle merken en modellen de leaseauto die bij je past.

De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief

Hybride lease: het milieuvriendelijke alternatief

Het idee om twee vormen van aandrijving – een elektrische motor en een verbrandingsmotor – te combineren is niet zo nieuw als het lijkt. Integendeel. Reeds in de kinderschoenen van de autofabricage werd met dergelijke concepten geëxperimenteerd. Over het algemeen wordt de Lohner-Porsche Mixte uit 1902 beschouwd als het eerste hybride voertuig in de geschiedenis. Maar lange tijd kon de hybride aandrijving zich niet echt vestigen. Pas door de verscherping van de wetgeving inzake milieubescherming en luchtverontreiniging in de Amerikaanse staat Californië in de jaren negentig werden autofabrikanten gedwongen milieuvriendelijke aandrijvingsalternatieven met een lagere uitstoot van schadelijke stoffen te onderzoeken. Met name de Japanse autofabrikant Toyota onderkende de tekenen des tijds en presenteerde in 1997 de Prius, de eerste in massa geproduceerde auto met hybride aandrijving.

Inmiddels hebben ook andere fabrikanten het potentieel van hybride aandrijving onderkend, mede vanwege de wereldwijd steeds strengere normen voor uitlaatemissies. Er zijn verschillende concepten ontwikkeld, maar deze verschillen aanzienlijk in de mate van elektrificatie. De hoofdaandrijving in alle hybrides blijft de verbrandingsmotor. De elektromotor ondersteunt in beperkte mate en zorgt zo voor een lager verbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Mild hybride, full hybride, plug-in hybride – de verschillen

In klassieke zin behoren de mild hybride, de full hybride en de plug-in hybride tot de hybride voertuigen. Bij de mild hybrid wordt de verbrandingsmotor alleen in de startfase elektrisch ondersteund. Het brandstofbesparende effect is dus vrij beperkt. Een zuiver elektrische aandrijving is bij een mild hybride dus niet mogelijk.

De situatie is enigszins anders bij een full hybrid. Maar ook hier is de zuiver elektrische actieradius door de geringe opslagcapaciteit van de accu beperkt tot een zeer korte afstand van soms beduidend minder dan 10 kilometer. Bij zowel mild als full hybrides worden de accu’s niet extern opgeladen, maar worden ze voornamelijk van elektriciteit voorzien door de terugwinning van energie tijdens het remmen.

Plug-in hybride modellen hebben echter het grootste besparingspotentieel en de laagste CO2-uitstoot. Zij hebben accu’s met een aanzienlijk grotere capaciteit, die, afhankelijk van het model, een zuiver elektrische actieradius van 50 kilometer en meer mogelijk maken. Om het e-potentieel ten volle te benutten, moeten ze echter regelmatig worden opgeladen aan een openbaar laadstation of in de garage thuis. Plug-in hybrides genereren ook extra energie voor de batterij door recuperatie bij het remmen. Als de batterij leeg is, start de verbrandingsmotor, waardoor zonder problemen langere afstanden kunnen worden afgelegd.

Waarom hybride auto’s niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee

Of een plug-in hybride de moeite waard is, is vooral een kwestie van gebruiksgedrag. Deze modellen zijn vooral zuinig voor wie zijn dagelijkse kilometers afstemt op de zuiver elektrische actieradius van de hybrides. Als de reis naar het werk en terug slechts 40 kilometer bedraagt, wordt een bezoek aan het tankstation een zeldzame gebeurtenis. Maar zelfs wie slechts de helft van zijn dagelijkse afstand elektrisch kan afleggen, voelt al een aanzienlijke opluchting.

De besparingen met hybride auto’s blijven echter niet beperkt tot lagere brandstofkosten. Ook de motorrijtuigenbelasting is aanzienlijk lager dan voor vergelijkbare diesel- of benzineauto’s. Daarnaast zijn ook in de werkplaats minder kosten te verwachten. Remmen in plug-in hybrides zijn bijvoorbeeld minder onderhevig aan slijtage door recuperatie en hoeven daarom minder vaak vervangen te worden.

Ook ondernemers die een plug-in hybride auto van de zaak ook privé gebruiken, genieten dankzij de 0,5 procent regeling fiscale voordelen. Voor auto’s met een verbrandingsmotor is de autobelasting van de zaak twee keer zo hoog. Om van het belastingvoordeel te kunnen profiteren, moet de plug-in hybride auto echter minimaal 40 kilometer puur elektrisch kunnen rijden of niet meer dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoten. De nieuwe WLPT-norm is hierbij bepalend voor de berekening. Hieronder volgt een overzicht van de toegestane modellen (gegevens onder voorbehoud).

MerkModellen
AudiA3 Sportback e-tron
AudiQ5 55 TFSI e quattro S tronic
AudiA6 Limousine 50 TFSI e quattro
AudiA7 Sportback 50 TFSI e quattro
BMWBMW Active Tourer 225 xe iPerformance
BMWBMW 530e iPerfomance
BMWBMW 745e Plug-in Hybrid
BMWi8 Coupé
BMWi8 Roadster
CitroenC5 Aircross SUV Hybrid
DS AutomobilesDS 7 CROSSBACK
FordKuga Plug-in-Hybrid
HyundaiIonic Plug-in Hybrid
KiaNiro Plug-in Hybrid
KiaOptima Sportswagon Plug-in Hybrid
KiaOptima Plug-in Hybrid
Land RoverRange Rover Sport P400e Plug-in Hybrid
Land RoverRange Rover P400e Plug-in Hybrid
MitsubishiOutlander Plug-in Hybrid
Mercedes-BenzA 250 e
Mercedes-BenzC 300 d e
Mercedes-BenzC 300 d e T-Model
Mercedes-BenzE 300 de
Mercedes-BenzE 300 e
Mercedes-BenzE 300 de T-Model
Mercedes-BenzS 560 e lang
OpelGrandland X
PorschePanamera 4 E-Hybrid
PorschePanamera Turbo S E-Hybrid
PorschePanamera Sport Turismo 4 E-Hybrid
SkodaSuperb iV
ToyotaPrius Plug-in Hybrid
VWGolf GTE
VWPassat GTE
VolvoS60 T8 Twin Engine
VolvoV60 T8 Twin Engine
VolvoXC40 T8 Twin Engine

Vind goedkope lease-aanbiedingen voor een plug-in hybride bij LeaseVergelijker.nl.

Veel van de modellen die onze partner-leasemaatschappijen op LeaseVergelijker.nl aanbieden, voldoen ook aan deze eisen. Zo zijn er gunstige lease-aanbiedingen voor de Ford Kuga Plug-in Hybrid, die slechts 26 gram CO2 per kilometer uitstoot. Ford stelt dat de stijlvolle compacte SUV een elektrische actieradius heeft van meer dan 50 kilometer. Ook voor de Volvo XC40 Hybrid bieden wij aantrekkelijke leasevoorwaarden. De SUV met 260 pk maakt niet alleen indruk met uitstekende rijprestaties, maar ook met een maximale elektrische actieradius tot 56 kilometer. Ook de CO2-uitstoot van 41 g/km blijft onder de gestelde limiet.

mitsubishi-outlander-hybrid-voor

De Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid legt 54 kilometer af in puur elektrische modus.

De Mitsubishi Outlander is bijna een hybride klassieker. De indrukwekkende SUV legt tot 54 kilometer af zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Volgens de WLTP-norm bedraagt het gemiddelde verbruik slechts 1,8 liter premium. De CO2-waarde bedraagt een milieuvriendelijke 46g/km. Maar niet alleen SUV-rijders vinden op LeaseVergelijker.nl wat ze zoeken in een modern hybride model.

bmw-7er-hybrid-voor

De hybride versie van de BMW 7 Serie heeft een actieradius van ongeveer 50 kilometer.

Wie liever een sportieve, elegante Sedan heeft, kijkt eens naar de nieuwe BMW 7-serie. Het chique model uit München maakt indruk met een elektrische actieradius van 50 kilometer en een CO2-uitstoot van slechts 45 g/km. Een krachtige 394 hybride pk garandeert veel rijplezier. Een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 2,1 liter premium per 100 kilometer is een genot aan de pomp.

 

mercedes benz c-klasse hybrid frontansicht

De C-Klasse is verkrijgbaar als hybride in zowel de station- als de sedanversie.

Veel fabrikanten bieden in Nederland tegenwoordig ook een hybride versie van hun razend populaire stationwagons aan. Zo ook Mercedes-Benz met zijn C-Klasse, die als C 300 d e Estate niet alleen gezinnen met kinderen en zakenmensen aanspreekt. Met 306 pk en een zuiver elektrische actieradius van 48 kilometer weet de Mercedes zijn bestuurders te imponeren. Het verbruik van 1,3 liter diesel per 100 kilometer maakt brandstofbespaarders bijzonder gelukkig. De CO2-uitstoot van de Hybrid C-Klasse bedraagt 34 g/km.

Bespaar met de ecokorting bij het leasen van een plug-in hybride auto

Als u ook op zoek bent naar een milieuvriendelijke auto, maar nog niet toe bent aan een puur elektrische auto, zijn plug-in hybrides een interessant alternatief. Op LeaseVergelijker.nl kunt u een groot aantal overeenkomstige modellen vergelijken. Onze partner-leasemaatschappijen presenteren hybride voertuigen in de meest uiteenlopende klassen – van city runabouts tot luxe SUV’s. Natuurlijk profiteert u ook van flexibele leasevoorwaarden die u perfect kunt afstemmen op uw persoonlijke wensen. Individuele oplossingen zijn mogelijk voor het aantal kilometers en de duur van het leasecontract. Bovendien vindt u uitsluitend aanbiedingen op basis van consumentvriendelijke kilometerlease, die u beschermt tegen onaangename verrassingen bij het inleveren van de leaseauto.

Spaarvossen doen er goed aan regelmatig onze Deals-pagina te raadplegen. Ongeacht de merken, modellen en aandrijfconcepten presenteren wij u de nieuwste koopjesaanbiedingen van de bij ons aangesloten leasemaatschappijen. Als u op de hoogte wilt blijven van lease-aanbiedingen, kunt u zich gewoon abonneren op onze gratis nieuwsbrief. Zo kunt u binnenkort uw nieuwe plug-in hybride leasen en milieuvriendelijk op reis gaan dankzij LeaseVergelijker.nl – probeer het eens!

Bekijk nu hybride lease aanbiedingen!

FAQ - Veelgestelde vragen

Aan welke eisen moet de hybride auto voldoen om in aanmerking te komen voor de gehalveerde belasting voor bedrijfswagens?

Als de zakelijke leaseauto een plug-in hybride model is, hoeven privéritten slechts tegen 0,5 procent te worden belast in plaats van 1,0 procent. Ook het forfait voor afstandskilometers naar het werk wordt gehalveerd van 0,03 procent naar 0,015 procent. Voorwaarden hiervoor zijn dat de plug-in hybride minimaal 40 kilometer puur elektrisch kan afleggen of maximaal 50 gram CO2 per kilometer uitstoot.

Meer informatie over Hybrid Lease vindt u hier!

Zijn hybride auto's vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting?

Welke hybride auto's hebben de hoogste elektrische actieradius?

Waar kan ik een hybride leasen tegen een redelijke prijs?

Kan ik een hybride privé leasen?

Wat is een plug-in hybride?

Hybride leasen
Zoek nu je hybride leaseauto op LeaseVergelijker
Vind nu een leaseauto Bekijk alle hybride lease aanbiedingen
De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief