LeaseVergelijker.nl Elektrisch leasen

Elektrisch leasen

Begin het tijdperk van de e-mobiliteit met LeaseVergelijker en vergelijk vele goedkope elektrische leaseauto's van honderden leasemaatschappijen in het hele land.

Bekijk alle aanbiedingen
Toegekend door Kiyoh
Elektrisch Lease
Bekijk alle aanbiedingen
  • Populaire aanbiedingen
  • Op leaseprijs
  • Populaire merken
  • Meer informatie

Onze elektrische lease highlights

Bekijk onze huidige elektrisch lease highlights.

Elektrisch lease aanbiedingen van populaire merken

Welk merk je ook zoekt, op LeaseVergelijker vind je voor alle merken en modellen de leaseauto die bij je past.

De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief

Wat is een elektrische auto lease?

Elektrische auto’s worden steeds populairder en ook het leasen van elektrische auto’s wint aan populariteit. Het leasen van een elektrische auto kan een interessante optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van autorijden.

Een elektrische auto lease is een vorm van leasen waarbij je een elektrische auto least in plaats van een auto die op fossiele brandstoffen rijdt. Bij een elektrische auto lease betaal je maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij voor het gebruik van de auto. Het grootste verschil met een reguliere lease is dat de auto die je least volledig elektrisch is. Dit betekent dat de auto wordt aangedreven door een elektromotor in plaats van een verbrandingsmotor.

Voordelen van een elektrische auto leasen

Een van de grootste voordelen van het leasen van een elektrische auto is dat het een duurzame en milieuvriendelijke keuze is. Elektrische auto’s stoten namelijk geen CO2 uit en dragen daarmee bij aan een beter milieu en een schonere lucht. Daarnaast zijn elektrische auto’s stiller dan auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Dit zorgt voor minder geluidsoverlast in de omgeving.

Een ander voordeel van een elektrische auto lease is dat je vaak minder geld kwijt bent aan brandstofkosten. Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan benzine of diesel, waardoor je kunt besparen op je maandelijkse kosten. Daarnaast zijn elektrische auto’s vaak ook goedkoper in onderhoud dan auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Elektrische auto’s hebben namelijk minder bewegende onderdelen, waardoor er minder slijtage plaatsvindt.

Een ander voordeel van het leasen van een elektrische auto is dat je vaak kunt rekenen op lagere belastingen en subsidies. Elektrische auto’s worden gestimuleerd door de overheid en daarom kun je in sommige gevallen gebruik maken van fiscale voordelen. Zo betaal je bijvoorbeeld minder bijtelling als je in een elektrische auto rijdt en kun je in aanmerking komen voor subsidies bij de aanschaf van een elektrische auto.

Nadelen van een elektrische auto leasen

Een nadeel van het leasen van een elektrische auto is dat het aanbod nog beperkt is. Hoewel steeds meer automerken elektrische auto’s produceren, is het aanbod nog niet zo groot als bij auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Hierdoor kan het lastiger zijn om een elektrische auto te vinden die past bij jouw wensen en budget.

Een ander nadeel van het leasen van een elektrische auto is dat de aanschafprijs vaak hoger is dan bij auto’s die op fossiele brand

De verscheidenheid aan modellen voor elektrische leaseauto neemt gestaag toe

Lange tijd was het aanbod van elektrische voertuigen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik vrij beperkt. Niet in de laatste plaats door de discussie over dieselrijverboden in zwaar vervuilde binnensteden is de verscheidenheid aan modellen op het gebied van elektrische mobiliteit sterk toegenomen. De komende jaren zal de e-automarkt verrijkt worden met een groot aantal nieuwe modellen van alle merken.

tesla-models-voor

Het Amerikaanse autobedrijf Tesla wordt beschouwd als een pionier op het gebied van elektrische auto’s.

In de klasse van luxe auto’s is de Amerikaanse e-autopionier Tesla de belangrijkste leverancier van luxe elektrische auto’s. Naast de grote sedan Tesla Model S en de spectaculaire gullwing SUV Tesla Model X heeft de Californische autofabrikant in 2019 ook zijn middenklasse aanbod, de Tesla Model 3, naar Nederland gebracht.

renault-zoe-voor

De Renault Zoe belooft een actieradius van 386 km onder optimale omstandigheden

De Renault Zoe geldt als een bijzonder betaalbare elektrische auto. De accu van de vijfdeurs hatchback wordt meestal niet bij de auto verkocht, maar gehuurd bij Renault. De Renault Zoe heeft een indrukwekkende actieradius tot 386 kilometer. De krachtigste e-unit die voor de Zoe beschikbaar is, stuwt de kleine Franse auto dankzij 135 pk naar een topsnelheid van maximaal 140 km/u.

nissan-leaf-voor

De best verkochte e-auto ter wereld, de Nissan Leaf, heeft een bereik van 415 km.

Nissan is ook een succesvolle speler in het e-mobiliteitssegment en presenteert de Nissan Leaf – ’s werelds best verkochte e-auto – sinds 2010. De Nissan Leaf+, de topversie, heeft onder optimale omstandigheden een actieradius tot 385 kilometer. De Japanse automerk geeft een laadtijd van 60 tot 90 minuten aan voor de accu bij gebruik van een snellaadstation.

De fabrikanten hebben natuurlijk ook een offensief voor elektrische auto’s gelanceerd met talrijke modellen. Zowel VW als BMW, Mercedes-Benz en Audi richten zich de laatste jaren steeds meer op elektrische mobiliteit.

vw-egolf-voor

De VW e-Golf legt een afstand van ongeveer 230 km af op één acculading.

Zo is de klassieke VW Golf ook verkrijgbaar als elektrische versie. De e-Golf haalt een bereik van maximaal 230 kilometer op één acculading. VW biedt ook de up! aan als elektrisch model. De VW e-up! heeft een actieradius van ongeveer 160 kilometer. Andere elektrische voertuigen staan bij VW al in de startblokken: De VW ID Neo rolt in 2020 van de productielijn en krijgt een actieradius van 330 kilometer. De VW ID-familie zal in de daaropvolgende jaren worden aangevuld met de SUV-coupé VW ID Crozz en de zevenzitter VW ID BUZZ.

bmw-i3-voor

De BMW i3 heeft 170 pk en een elektrische actieradius van 200 km

Ook een elektrische auto uit het diepe zuiden van Nederland geniet al enige tijd grote populariteit, we hebben het over de BMW i3. De compacte elektrische auto heeft een actieradius van ongeveer 200 kilometer op één acculading. De kleine BMW i3 wordt aangedreven door een elektrisch aggregaat met 170 pk. De oplaadsnelheid van de batterij in de i3 bedraagt slechts 45 minuten bij een snellaadstation. Tegen 2025 wil de BMW Group in totaal vijf volledig geëlektrificeerde voertuigen op de markt hebben. Naast de i3 zijn dat de BMW i4 en de BMW ix3.

smart-forfour-voor

De Smart eq biedt een actieradius van 160 km en is ook verkrijgbaar als forfour.

Natuurlijk is het Daimler-concern ook succesvol in het e-mobiliteitssegment. Een voorbeeld daarvan is het cultmodel Smart, dat nu uitsluitend met elektrische aandrijving leverbaar is. De Smart eq is niet alleen leverbaar als Smart fortwo tweezitter, maar ook als Smart forfour met ruimte voor vier personen en is bij uitstek geschikt voor het drukke stadsverkeer. De stadsrunabout heeft een actieradius tot 160 kilometer.

LeaseVergelijker ook voor je elektrische leaseauto

Als ervaren aanbieder van lease aanbiedingen op maat is LeaseVergelijker natuurlijk ook de eerste aanspreekpartner voor elektrische autolease. Wij bieden zowel zakelijke als particuliere klanten aantrekkelijke leasetarieven voor alle elektrische auto’s die al op de markt zijn. Het maakt niet uit of je geïnteresseerd bent in een milieuvriendelijke stadsauto zoals de Smart eq of een indrukwekkende luxe SUV zoals de Tesla Model X. Je profiteert van het leasetarief voor je elektrische auto.

Als onderdeel van jouw elektrische auto leasen profiteer je van een aanpasbaar leasecontract. Kies uit verschillende looptijden, stel jouw gewenste kilometerstand in en bepaal eenvoudig zelf hoeveel je voor jouw e-voertuig wilt betalen. Als een van onze aanbiedingen jouw interesse heeft gewekt, kan je deze via onze platform rechtstreeks bij de betreffende aanbieder aanvragen. Onze aangesloten leasemaatschappijen staan je dan graag met raad en daad terzijde.

Naast actuele nieuwe auto’s vind je op onze platform ook veel occasion e-voertuigen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Wij raden je ook aan om dagelijks onze Deals pagina te bezoeken als je op zoek bent naar een bijzonder goede leaseacties. Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief en je ontvangt de laatste topaanbiedingen direct in je mailbox. Maak bij ons een flexibele start met e-mobiliteit dankzij leasen en lease je betaalbare elektrische auto via LeaseVergelijker!

Bekijk nu elektrische auto lease aanbiedingen!

FAQ - Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een elektrische auto leasen in plaats van kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom het leasen van een elektrische auto een betere optie kan zijn dan het kopen ervan. Allereerst zijn de kosten van aanschaf en onderhoud van een elektrische auto vaak hoger dan die van een traditionele brandstofauto. Door te leasen betaal je een vast bedrag per maand en hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Bovendien zijn elektrische auto's snel aan het veranderen en ontwikkelen, en als je leaset kun je na afloop van het contract gemakkelijk overstappen naar een nieuwe, meer geavanceerde auto. Ten slotte is het leasen van een elektrische auto ook nog eens duurzamer, omdat je vaak kunt kiezen voor groene energie en de leaseauto aan het einde van de looptijd wordt gerecycled.

Hoe ontvang ik de EV Subsidie voor het leasen van een elektrische auto?

Welke e-voertuigen bieden momenteel de grootste elektrische actieradius?

Tot wanneer geldt de EV Subsidie?

Elektrisch leasen
Zoek nu uw elektrische auto op LeaseVergelijker
Zoek nu je leaseauto Bekijk alle lease aanbiedingen voor elektrische auto's
De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief