LeaseVergelijker.nl Shortlease aanbiedingen

Shortlease aanbiedingen

Ben je op zoek naar een leasecontract met een korte looptijd? Op LeaseVergelijker vind je veel aanbiedingen met een contractduur van 1, 3, 6 of 12 maanden tegen aantrekkelijke prijzen.

Bekijk alle aanbiedingen
Toegekend door Kiyoh
Shortlease
Bekijk alle aanbiedingen
  • Populaire aanbiedingen
  • Op leaseprijs
  • Populaire merken
  • Meer informatie

Onze shortlease highlights

Toon alle zakelijke lease aanbiedingen

Bekijk onze huidige shortlease highlights.

Toon alle zakelijke lease aanbiedingen
De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief

Wat is Shortlease

Wanneer je op zoek bent naar flexibiliteit in het gebruik van een auto, is shortlease een interessante optie om te overwegen. Het combineert namelijk het beste van twee werelden: de vrijheid van een huurovereenkomst en de faciliteiten van een leasecontract.

Een shortlease overeenkomst is een soort hybride tussen een huurovereenkomst en een leasecontract. Het biedt de vrijblijvendheid van een huurovereenkomst, maar met de gunstige tarieven van een leasecontract. Hierdoor betaal je voor de periode dat je de auto gebruikt, zonder dat je vast zit aan een langdurig contract. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor startende ondernemers, organisaties die permanente flexibiliteit wensen in hun wagenpark of bijvoorbeeld bij een proeftijd of kortlopend dienstverband.

Bij shortlease is er flexibiliteit

Een ander voordeel van shortlease is dat je niet meteen vastzit aan een langdurige overeenkomst. Bij een leasecontract teken je vaak voor een periode van 3 tot 5 jaar, waardoor je gedurende deze periode niet zomaar van de auto af kunt zonder een hoge afkoopsom te betalen. Bij shortlease is deze flexibiliteit er wel. Als je na een korte periode bijvoorbeeld tot de conclusie komt dat de auto niet voldoet aan je verwachtingen, dan kun je zonder problemen de overeenkomst beëindigen.

Shortlease duurder dan een traditioneel leasecontract

Wel is het zo dat de shortlease maandtarieven gemiddeld iets hoger liggen dan bij een traditioneel leasecontract. Dit komt doordat shortlease bedrijven minder zekerheid hebben over de periode waarin de auto wordt gebruikt. Daarnaast zijn de kosten voor administratie, verzekering en onderhoud relatief hoger bij shortlease, omdat deze kosten over een kortere periode worden gespreid.

Een ander punt om rekening mee te houden is het aantal vrije kilometers dat bij het maandbedrag is inbegrepen. Het kan zijn dat je bij een shortlease overeenkomst minder vrije kilometers hebt dan bij een traditioneel leasecontract. Dit kan vervelend zijn als je van plan bent veel te rijden. Als je meer kilometers rijdt dan afgesproken, dan betaal je vaak een meerprijs per gereden kilometer.

Voor wie is Shortlease interessant?

Al met al biedt shortlease dus veel voordelen voor degenen die flexibiliteit en vrijheid in hun wagenpark wensen. Het is een interessante optie voor startende ondernemers, organisaties die tijdelijke werknemers in dienst hebben of bijvoorbeeld bij een proeftijd of kortlopend dienstverband. Het biedt je namelijk de mogelijkheid om te profiteren van de voordelen van zowel een huurovereenkomst als een leasecontract. Let wel goed op de kosten en voorwaarden voordat je een shortlease overeenkomst aangaat.

Ontdek nu Shortlease-aanbiedingen

FAQ - Veelgestelde vragen

Wat houdt shortlease in?

Shortlease is leasen met een zeer korte contractperiode. Meest voorkomende looptijden voor shortlease zijn 12, 6 of 3 maanden.

Ontdek nu lease aanbiedingen t/m 12 maanden!

Hoe duur is een shortease?

Wat zijn de alternatieven voor leasing op korte termijn?

Waarop moet ik letten bij shortlease?

Shortlease aanbiedingen
Vind nu je shortlease auto's op LeaseVergelijker!
Zoek nu je leaseauto Ontdek nu shortlease deals t/m 12 maanden
De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief