LeaseVergelijker.nl Zakelijke lease aanbiedingen

Zakelijke lease aanbiedingen

Vergelijk duizenden aantrekkelijke lease-aanbiedingen voor zakelijke klanten en lease uw volgende bedrijfswagen tegen toptarieven.

Bekijk alle aanbiedingen
Toegekend door Kiyoh
Zakelijk Lease
Bekijk alle aanbiedingen
  • Populaire aanbiedingen
  • Op leaseprijs
  • Populaire merken
  • Meer informatie

Zakelijk lease op leaseprijs

Selecteer je gewenste leaseprijs en bekijk de aanbiedingen die bij je budget passen.

De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief

Zakelijk leasen voor bedrijven en zelfstandigen

Zakelijke lease is een populaire financieringsvorm voor bedrijven die een auto nodig hebben. Bij zakelijke lease wordt een auto geleaset voor een vast bedrag per maand. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto en het bedrijf betaalt alleen voor het gebruik ervan. In dit artikel bespreken we alle belangrijke informatie over zakelijke lease.

Wat is zakelijke lease?

Zakelijke lease is een financieringsvorm waarbij een bedrijf een auto least voor een vast bedrag per maand. Het voordeel hiervan is dat het bedrijf geen grote investering hoeft te doen om een auto aan te schaffen. Bovendien is het maandbedrag vaak lager dan de kosten die het bedrijf zou maken als het zelf een auto zou kopen en onderhouden.

Wat zijn de voordelen van zakelijke lease?

Er zijn diverse voordelen aan het leasen van een auto voor zakelijke doeleinden. Zo hoef je als bedrijf niet zelf te investeren in de aanschaf van een auto en hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten. Daarnaast is het maandbedrag vaak fiscaal aftrekbaar en is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende leasevormen, zoals financial lease en operational lease.

Bij financial lease wordt de auto gefinancierd en blijft de leasemaatschappij juridisch eigenaar. Bij operational lease wordt de auto niet alleen gefinancierd, maar worden ook zaken als onderhoud, verzekering en wegenbelasting geregeld. Het voordeel van operational lease is dat je als bedrijf geen zorgen hebt over deze bijkomende kosten.

Waar moet je op letten bij zakelijke lease?

Als je een auto gaat leasen voor zakelijke doeleinden, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het type leasecontract. Ga je voor financial lease of operational lease? En wat zijn de voorwaarden van het contract?

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden. Zorg ervoor dat je niet te veel kilometers maakt, want dan kunnen er extra kosten bij komen. Ook is het goed om te kijken naar de verschillende leasevormen en welke het beste bij jouw bedrijf past.

Verder is het belangrijk om te letten op de voorwaarden van het contract. Wat gebeurt er aan het einde van het contract? Moet je de auto dan inleveren of kun je hem overnemen? En wat gebeurt er als je tussentijds het contract wilt beëindigen?

Wat zijn de kosten van zakelijke lease?

De kosten van zakelijke lease zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het type leasecontract van invloed op de kosten. Financial lease is vaak duurder dan operational lease, omdat je als bedrijf zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud van de auto.

Daarnaast is het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden van invloed op de kosten. Als je veel kilometers maakt, kan het maandbedrag hoger worden. Ook de looptijd van het contract heeft invloed op de kosten. Een korter contract betekent vaak hogere maandelijkse kosten.

De meest gestelde vragen over zakelijk leasen.

Als je als bedrijf overweegt om een auto te leasen, dan zijn er waarschijnlijk veel vragen die je hebt. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over zakelijk leasen.

1. Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease?

Bij financial lease wordt de auto gefinancierd en blijft de leasemaatschappij juridisch eigenaar. Bij operational lease wordt de auto niet alleen gefinancierd, maar worden ook zaken als onderhoud, verzekering en wegenbelasting geregeld. Het voordeel van operational lease is dat je als bedrijf geen zorgen hebt over deze bijkomende kosten.

2. Kan ik als startende ondernemer ook zakelijk leasen?

Ja, het is mogelijk om als startende ondernemer een auto te leasen voor zakelijke doeleinden. Wel kan het lastiger zijn om een leasecontract af te sluiten, omdat je nog geen financiële historie hebt.

3. Wat gebeurt er aan het einde van het leasecontract?

Aan het einde van het leasecontract lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. Bij financial lease heb je de mogelijkheid om de auto over te nemen, maar bij operational lease is dit niet het geval.

4. Wat gebeurt er als ik tussentijds het leasecontract wil beëindigen?

Als je tussentijds het leasecontract wilt beëindigen, dan moet je vaak een afkoopsom betalen. Dit kan een hoog bedrag zijn, dus het is verstandig om hier van tevoren goed over na te denken.

5. Kan ik een leaseauto ook privé gebruiken?

Ja, het is mogelijk om een leaseauto ook privé te gebruiken. Dit wordt vaak bij het leasecontract vastgelegd in de vorm van een bijtelling. Hierdoor betaal je een percentage van de cataloguswaarde van de auto bij je privé-inkomen.

6. Kan ik zelf de auto kiezen die ik wil leasen?

In de meeste gevallen is het mogelijk om zelf de auto te kiezen die je wilt leasen. Wel kan het zijn dat de leasemaatschappij bepaalde eisen stelt aan het type auto dat je wilt leasen.

7. Is zakelijk leasen alleen interessant voor grote bedrijven?

Nee, ook kleine bedrijven komen aan hun trekken.

Vergelijk nu lease-aanbiedingen voor Zakelijk lease!

FAQ - Veelgestelde vragen

Vergelijk duizenden aantrekkelijke lease-aanbiedingen voor zakelijke klanten en lease uw volgende bedrijfswagen tegen toptarieven.

Bedrijfswagenlease of zakelijk lease is bedoeld voor ondernemingen zoals naamloze vennootschappen (GmbH), vennootschappen op aandelen (AG), personenvennootschappen (GbR), handelsvennootschappen (OHG) of commanditaire vennootschappen (KG), maar ook voor zelfstandigen zoals handelaren en freelancers.

Meer informatie over het leasen van bedrijfswagens vindt u hier!

Waarop moeten jonge starters en nieuwe ondernemers letten bij het leasen van een bedrijfswagen?

Kann die Leasingrate beim Firmenwagen Leasing steuerlich abgesetzt werden?

Kunnen zelfstandigen met een kleine of nevenactiviteit ook een auto van de zaak leasen?

Wat zijn de voordelen van leasing van bedrijfswagens?

Hoe worden privéritten met een lease-auto van de zaak fiscaal afgetrokken?

Zakelijk Lease
Zoek nu uw zakelijk lease aanbieding op LeaseVergelijker.nl
Zoek nu je leaseauto Vergelijk nu lease-aanbiedingen voor zakelijk lease!
De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief