LeaseVergelijker.nl Stationwagen lease aanbiedingen

Stationwagen lease aanbiedingen

Wilt u goedkope lease-aanbiedingen voor stationwagens vergelijken?
Vind vele aantrekkelijke modellen stationwagens tegen toptarieven van honderden aanbieders in het hele land.

Bekijk alle aanbiedingen
Toegekend door Kiyoh
stationwagen lease
Bekijk alle aanbiedingen
  • Populaire aanbiedingen
  • Op leaseprijs
  • Populaire merken
  • Meer informatie

Onze stationwagen lease highlights

Bekijk onze huidige Stationwagen lease highlights.

Stationwagen lease op leaseprijs

Selecteer uw gewenste leaseprijs en bekijk de aanbiedingen die bij uw budget passen.

De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief

Stationwagen leasen: een allrounder voor zaken en plezier

Lange tijd werd de stationwagen, of officieel de stationcar, beschouwd als een typische zakenauto en minder als een prestigieus statussymbool. Aan het begin van de jaren tachtig zette echter een fundamentele imagoverandering in, die ook nu nog het beeld van de stationwagen bepaalt. De minder comfortabele werkcollega is een betrouwbare en praktische metgezel geworden in het dagelijks leven van gezinnen en vertegenwoordigers. De stationcar biedt niet alleen veel ruimte, maar in veel gevallen ook veel luxe. Ook al heeft de stationcar een serieuze concurrent gekregen in de vorm van de SUV, hij blijft vooral in Nederland een grote populariteit genieten.

Stationwagens onderscheiden zich van sedans vooral door hun verlengde dak, een extra D-stijl en een steil geplaatste grote achterklep. In de meeste gevallen is het betreffende automodel niet alleen als stationcar leverbaar, maar ook als notchback of hatchback. Vooral bij de bestsellers in de middenklasse, zoals de VW Passat of overeenkomstige Volvo-modellen, worden in Nederland echter aanzienlijk meer stationwagens dan sedans verkocht. Stationwagens worden al lang niet meer gezien als logge vervoersmiddelen, maar als een chique en praktisch alternatief voor andere carrosserievormen.

Het praktische alternatief in alle situaties

In vergelijking met een sedan is het doorslaggevende voordeel van een stationcar de veel beter bruikbare bagageruimte. De grote achterklep maakt het laden gemakkelijk, zodat volumineuze goederen zonder problemen kunnen worden vervoerd. Door de achterbank neer te klappen ontstaat nog meer laadruimte. Vooral gezinnen waarderen het voordeel van de immense bagageruimte en de grotere variabiliteit. Als naast de kinderen ook de kinderwagen, speelgoed en allerlei andere zaken moeten worden opgeborgen, is de stationwagen meestal de eerste keuze. Maar ook verkopers en vertegenwoordigers die ruimte nodig hebben voor goederen of beursstands profiteren van het grotere laadvermogen. Stationwagens zijn ook populair bij al diegenen die in hun vrije tijd een hobby uitoefenen waarbij sportuitrusting of andere ruimteverslindende accessoires moeten worden vervoerd. Een zadel of een golftas past beter in de laadruimte van een stationwagen dan in de beperkte bagageruimte van een hatchback.

  • Stationwagen met de hoogste snelheid: Porsche Panamera (310 km/u)
  • Stationwagen met de snelste acceleratie: Mercedes-AMG E 63 S Estate (0-100 in 3,2 seconden).
  • Stationwagen met de grootste bagageruimte: Skoda Superb Combi (max. 1.950 liter).[/borderbox]

Voor veel eigenaren van stationwagens is het bijzondere design een andere belangrijke reden om voor dit type voertuig te kiezen. Tegenwoordig worden stationwagens vaak beschouwd als even elegant als veel sedans met notchback. Over smaak en design valt te twisten, maar niet over de praktische voordelen van een stationcar. Maar niet alle stationwagons zijn hetzelfde, want binnen het segment zijn er soms aanzienlijke verschillen.

Voor grote gezinnen en estheten

Stationwagons zijn niet alleen de gezinsvriendelijke uitlopers van compacte, middelgrote of luxeklasse sedans, maar ook minibussen of stationwagons met hoog dak op basis van het platform van kleine bestelwagens. Zelfs kleine auto’s zijn vaak verkrijgbaar in een stationcar-versie. Naast deze versies, die nog meer ruimte en opbergruimte bieden, zijn er ook de zogenaamde shooting breaks. Net als de klassieke stationwagen hebben deze modellen een verlengd dak, maar ook een veel dynamischer zijlijn. Dit geeft ze een sportief, bijna coupé-achtig uiterlijk. Shooting Breaks zijn, net als sommige andere modellen, lifestyle stationwagons die minder nadruk leggen op consequent ruimtegebruik. De nadruk ligt hier meer op elegant design en de bijbehorende hoge prestige factor.

Vergelijk voordelige lease-aanbiedingen voor stationwagens bij LeaseVergelijker.nl

Ben je op zoek naar een ruime gezinsauto, een prestigieuze bedrijfswagen of een stijlvolle Shooting Break? Met het ruime aanbod aan lease-aanbiedingen voor stationwagens van onze partner-leasemaatschappijen vind je zeker het juiste model. Maar je kan bij ons niet alleen praktische stationwagons leasen, maar ook trendy SUV’s, statige saloons of stadsvriendelijke compacte auto’s. Je profiteert altijd van individuele voorwaarden, die je naar eigen wens kunt bepalen wat betreft looptijd, kilometrage. De leasecontracten van onze aanbieders zijn altijd gebaseerd op consumentvriendelijke kilometerlease, waardoor je altijd een overzicht heb van alle kosten voor jouw stationcar lease.

Als je je eerst nader wilt verdiepen in het onderwerp leasen in het algemeen, raden wij je onze uitgebreide gidsrubriek aan. Hier vind je antwoorden op al jouw vragen. Koopjesjagers moeten ook regelmatig onze Deals-pagina bezoeken. Hier vind je de beste lease-aanbiedingen op ons platform voor alle merken en modellen. En als je geen enkele van onze topaanbiedingen wilt missen, meld je dan vandaag nog aan voor onze gratis nieuwsbrief. Vertrouw op LeaseVergelijker.nl en vind de auto van jouw dromen tegen topvoorwaarden bij honderden aanbieders in heel Nederland!

Naar de leaseaanbiedingen voor stationwagens

FAQ - Veelgestelde vragen

Is Stationwagen leasen mogelijk zonder aanbetaling?

Ja, bij LeaseVergelijker.nl kunt u alle stationwagens leasen zonder aanbetaling. Een optionele aanbetaling heeft een positief effect op het maandelijkse leasetarief.

Meer informatie over het leasen van stationwagens vindt u hier!

Welke stationwagen heeft de grootste kofferbak?

Welke stationwagens kan ik goedkoop leasen?

Is stationwagen leasen de moeite waard?

Welke hybride combi's zijn er?

Waar kan ik privé een stationwagen leasen?

Stationwagen Lease Aanbiedingen
De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief