LeaseVergelijker.nl Hatchback lease aanbiedingen

Hatchback lease aanbiedingen

Ben je op zoek naar een goedkoop aanbod voor het leasen van hatchbacks? Vind op onze marktplaats geschikte leaseauto's tegen toptarieven van verschillende aanbieders.

Bekijk alle aanbiedingen
Toegekend door Kiyoh
hatchback lease
Bekijk alle aanbiedingen
  • Populaire aanbiedingen
  • Op leaseprijs
  • Populaire merken
  • Meer informatie

Bekijk onze huidige hatchback lease highlights.

Selecteer je maximum leaseprijs

Selecteer je gewenste leaseprijs en bekijk de aanbiedingen die bij je budget passen.

De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief

Hatchback leasen: voordelige stadsauto’s voor private en zakelijk gebruik

Wanneer grootte een probleem wordt, is minder vaak meer. Bijvoorbeeld bij het vinden van een parkeerplaats in het drukke stadscentrum. Wie met een hatchback reist, is duidelijk in het voordeel. Dit argument speelde echter een nogal ondergeschikte rol bij de ontwikkeling van de eerste hatchbacks in de jaren vijftig. In die tijd ging het er vooral om te voldoen aan de individuele mobiliteitsbehoefte van de bevolking. Aangezien de financiële mogelijkheden van de meeste mensen toen nog vrij beperkt waren, waren kleine en goedkope auto’s nodig.

Dit was de geboorte van modellen als de Citroën 2 CV, de R4 of de MINI. Voertuigen die vandaag de dag een cultstatus hebben. Inmiddels heeft bijna elke fabrikant een overeenkomstig model in zijn portfolio. En niet zonder reden: want de hatchback is nog steeds een van de meest gewilde carrosserieën – en niet alleen in Nederland.

Compacte, subcompacte en stationaire versies – voor elk wat wils

De compacte auto van vandaag is niet langer een spartaanse economy car. Sommige van de moderne stadslopers bieden zelfs diverse luxe die vroeger was voorbehouden aan modellen in de luxeklasse. Er bestaat geen duidelijke definitie van de grootte tot welke een voertuig tot het segment van de hatchbacks behoort. De grenzen zijn in het verleden meermaals verschoven en zijn vaak vloeiend. Veel modellen die als hatchbacks worden beschouwd, kunnen evengoed tot de compacte auto’s of de subcompacte auto’s worden gerekend.

  • Hatchback met het laagste brandstofverbruik: Skoda Citigo (4,4 l diesel/100 km)
  • Hatchback met de hoogste snelheid: MINI John Cooper Works (246 km/u)
  • Hatchback met de grootste kofferbak: MINI Clubman (max. 1.250 liter)/borderbox]

Een belangrijk onderscheidend kenmerk van hatchbacks is daarentegen hun design. Het zijn bijna altijd hatchbacks met drie of vijf deuren. Andere ontwerpen, zoals de notchback sedan met aparte kofferbak, spelen in Nederland nauwelijks een rol. Met name in veel Zuid- en Oost-Europese landen is de klassieke lijn van twee- of vierdeurs auto’s echter nog erg populair. In Nederland daarentegen geeft men eerder de voorkeur aan stationwagons met iets meer bergruimte. De bescheiden buitenafmetingen van hatchbacks wijzen dus niet noodzakelijkerwijs op krappe omstandigheden in het interieur. In de regel bieden moderne hatchbacks plaats aan maximaal vijf personen. En in de kofferbak past meestal meer dan alleen een krat drank.

Niet alleen populair bij singles en mensen die geld willen besparen

Hatchbacks zijn vooral populair bij singles en stellen zonder kinderen die in een stedelijke omgeving wonen. Voor deze doelgroep biedt de Stadtmobil veel voordelen. Het eerder genoemde zoeken naar een parkeerplaats is in een hatchback natuurlijk veel relaxter dan in een grote SUV. Ook op het gebied van wendbaarheid in het drukke stadsverkeer zijn de hatchbacks duidelijk in het voordeel. Toch bieden ze ook op vakantie voldoende ruimte voor twee personen en veel bagage. Moderne hatchbacks zijn bovendien zo comfortabel dat ook langere afstanden zonder problemen kunnen worden afgelegd. En je hoeft het in veel hatchbackmodellen ook niet te stellen zonder een hoogwaardige tot luxueuze uitrusting. Innovatieve assistentiesystemen en modern infotainment zijn in deze klasse net zo beschikbaar als lederen bekleding of krachtige motoren. Door krachtige motoren te combineren met een laag totaalgewicht leveren deze kleine vluggertjes verbazingwekkende rijprestaties. Wie dus op zoek is naar een praktisch alternatief met sportwagenkwaliteiten, komt ook in het segment van de hatchbacks aan zijn trekken.

Overigens: ook veel zakelijke klanten vertrouwen op hatchbacks als bedrijfswagen. Of het nu gaat om een mobiele verpleegdienst, een pizzabezorgdienst of een apotheekdienst: wie zijn klanten wil bereiken in drukke stadscentra, gaat voor de stadsrunabout.

Ook gezinnen met meerdere kinderen maken vaak gebruik van de Hatchback. In dat geval wordt hij echter bij voorkeur gebruikt als praktische tweede auto die punten scoort door zijn lage aankoop- en onderhoudskosten. Bovendien besluiten veel automobilisten een hatchback te kopen om milieuredenen. In de meeste gevallen hebben deze auto’s een aanzienlijk lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot dan veel van hun grote broers en zussen. Het is dus niet alleen de verscheidenheid aan verschillende modellen en hun grote geschiktheid voor dagelijks gebruik die hatchbacks tot een interessante voertuiggroep op de automarkt maken.

Hatchbacks tegen lage tarieven op LeaseVergelijker.nl

Is een hatchback voor jou de enige optie? Heb je een wendbare en betrouwbare auto nodig als trouwe metgezel in de stadsjungle? Ongeacht het doel: op onze vergelijkingssite vinden private en zakelijke klanten goedkope stadsrunabout-modellen van alle merken tegen absolute toptarieven.

Dankzij ons landelijke leasemaatschappijen-netwerk, waarbij reeds honderden leasemaatschappijen zijn aangesloten, vind je precies het leasecontract dat bij je past. Want bij LeaseVergelijker.nl kan je de voorwaarden voor jouw hatchback lease wat betreft de contractduur of het kilometrage geheel naar eigen wens bepalen. Als je eenmaal een lease-aanbod hebt gekozen, kun je dit vrijblijvend en kosteloos bij de betreffende aanbieder aanvragen. Zij nemen dan telefonisch of per e-mail contact met je op om alle details van jouw hatchback te bespreken. Als je nog niet bekend bent met het onderwerp leasen, raden wij je aan eerst een kijkje te nemen in onze blog. Van de ondertekening van het leasecontract tot de teruggave van het voertuig geven wij je hier waardevolle tips.

Veel van onze aanbiedingen voor hatchback zijn beschikbaar voor minder dan € 300 per maand. Neem een kijkje op onze aanbiedingenpagina. Hier verzamelen wij dagelijks de beste actuele lease-aanbiedingen van onze vergelijkingssite voor jou – ook voor veel stadsrunabouts. Wacht niet langer en begin vandaag nog met jouw persoonlijke leasevergelijking op LeaseVergelijker.nl en vind in een mum van tijd jouw droomauto tegen uitstekende voorwaarden!

Naar de hatchback lease aanbiedingen

FAQ - Veelgestelde vragen

Welke hatchback kan ik goedkoop leasen?

Welke hatchback met automatische transmissie leasen?

Welke hatchbacks hebben een grote kofferbak?

Welke elektrische hatchbacks kan ik leasen?

Hatchback lease aanbiedingen
De beste lease aanbiedingen per e-mail

Meld je nu aan voor de gratis LeaseVergelijker.nl nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste aanbiedingen.

Nieuwsbrief