private_lease_keurmerk   

Het Keurmerk Private Lease hoort bij de Stichting Keurmerk Private Lease. De Stichting Keurmerk Private Lease stelt zich ten doel de consument te beschermen. Dankzij het keurmerk weet u bij welke partij u veilig en verantwoord een auto kunt leasen. Het Keurmerk Private Lease staat voor:

Betrouwbaarheid
Helderheid en transparantie
Onafhankelijkheid

Het initiatief voor dit keurmerk komt bij de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) vandaan. Hiervoor heeft zij de samenwerking gezocht met o.a. de Autoriteit Financiele Markten (AFM) en de Consumentenbond.

Wat houdt het keurmerk in?
Leasemaatschappijen die het keurmerk dragen verplichten zich om bepaalde voorwaarden in hun contracten te hanteren. Het keurmerk beoogd de volgende zaken te garanderen:

 

5 zekerheden keurmerk

 

Eerlijke voorwaarden
De Algemene voorwaarden zijn fair en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond.

Compleet product
Het is duidelijk wat in de leaseprijs zit. Uw leasecontract is inclusief onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.

Bescherming tegen te hoge financiële lasten
De leasemaatschappij gaat samen met u bekijken en beoordelen hoeveel u wilt en kunt betalen. Daardoor heeft u de zekerheid dat u de maandelijkse leasekosten kunt betalen.

14 dagen bedenktijd
U moet zorgeloos kunnen genieten van uw leaseauto en een goede keuze kunnen maken. Daarom heeft u 14 dagen bedenktijd.

Zekerheid bij klachten
Een eventueel geschil wordt snel opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.