Bedenktijd private leasecontract

Heb ik bedenktijd?

We gaan er natuurlijk vanuit dat je helemaal in de wolken bent met je nieuwe private leaseauto. Toch kan het zo zijn dat het allemaal tegenvalt, er financieel iets veranderd of er iets anders gebeurd waardoor je jouw private leasecontract wil annuleren. Heb je bedenktijd na het tekenen van je private leasecontract en hoe gaat dit in zijn werk?

Bedenktijd private leasecontract

Om een lang verhaal kort te maken: Ja, je hebt 14 dagen bedenktijd na het teken van je private leasecontract. Deze dagen gaan in vanaf het moment dat je het contract hebt getekend. Na deze dagen kan je het leasecontract niet meer annuleren.

Bedenktijd: ook voor de leaseverstrekker

De bedenktijd. geldt overigens niet alleen voor jou als consument. Dit is ook voor de leasemaatschappij. Pas na het verstrijken van de bedenktijd kan je jouw auto ophalen. Je kan er ook voor kiezen om afstand te doen van de bedenktijd private leasecontract en de auto snel ophalen. Dit wordt dan opgenomen in het leasecontract, zodat je de auto direct kan meenemen. Ideaal voor wanneer je snel in je nieuwe auto wil rijden.

Wel of geen afstand doen van de bedenktijd private leasecontract?

Het kan natuurlijk verleidelijk zijn om je auto direct mee te nemen. Toch moet je bij jezelf ten rade gaan of dit de juiste manier is. Ben je er honderd procent zeker van dat je niet van gedachte gaat veranderen, er geen financiële verandering in het verschiet zit of dat je plotseling spijt gaat krijgen? Dan is er natuurlijk geen enkel bezwaar tegen het afzien van de bedenktijd van je private leasecontract.

Wil je meer weten over de bedenktijd en de voorwaarden?

Het is verstandig om jezelf hierover te laten informeren door je leaseverstrekker. Wat zijn de voorwaarden van de bedenktijd op je private leasecontract en wat kan je doen als je de lease onverhoopt eerder moet beëindigen? Houd er rekening mee dat hier dikwijls wel een boete aan verbonden zit. Je kan dit dus maar beter voor zijn en heel goed nadenken over het aanschaffen van een private leaseauto.