Boete en bekeuringen bij leasen

Hoe worden bekeuringen afgehandeld?

Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over wat er gebeurt met eventuele boete en bekeuringen op je private leaseauto. Dit is niet heel raar, want de meeste leaseverstrekkers gebruiken de term ‘all-in’ als ze over de leaseprijs praten. Hier zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan, want hoe worden bekeuringen nu precies afgehandeld?

We kunnen hier heel kort over zijn: de boetes en bekeuringen die je rijdt met je private leaseauto moet je zelf betalen. Het maakt niet uit om wat voor een bekeuring het gaat. De uiteindelijke rekening zal je linksom of rechtsom, op je eigen deurmat kunnen verwachten. Boetes vallen dus helaas en onder geen enkel beding onder het maandelijkse leasebedrag.

Hoe wordt een bekeuring afgehandeld?

Word je met je private leaseauto staande gehouden en krijg je een boete? Dan krijg je de bekeuring gewoon thuisgestuurd. In andere gevallen, zoals wanneer je geflitst wordt, gaat de boete naar de leasemaatschappij. Dit is omdat de leaseauto op naam staat van de aanbieder. Via de leasemaatschappij krijg je notificatie van de boete. Ook in dit geval dien je de bekeuring zelf te betalen.

Je private leaseauto uitlenen en boetes

Je mag een private leaseauto uitlenen aan iedereen met een geldig, Nederlands rijbewijs. Het kan echter ook gebeuren dat deze persoon een boete krijgt. Eventuele snelheidsovertredingen komen in zo een geval op jouw naam te staan. Het is dus belangrijk om hier vooraf, goede afspraken over te maken. In het gros van de gevallen zal degene die de private leaseauto leent de boete netjes betalen, maar mocht dit niet gebeuren dan ben jij als leaser, juridisch aansprakelijk.

Bezwaar maken

Het is belangrijk om de boete altijd op tijd te betalen. Doe je dit niet dan komen er onnodige kosten boven op het boetebedrag. Wil je bezwaar maken op de boete die je gereden hebt met je private leaseauto? Dan kan dit natuurlijk ook. Hoe je dit het beste kan doen vind je op de brief van de boete zelf. Krijg je de boete doorgestuurd via de leasemaatschappij? Neem dan even contact op met je leasen verstrekker over hoe je het beste bezwaar kan maken.

Wil je meer weten over bekeuringen en je private leaseauto? Dat lees je op deze pagina.