Leaseauto eerder inleveren

Mag ik de private leaseauto eerder inleveren?

Er kan gedurende de leaseperiode natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor je de private leaseauto eerder wil inleveren. Mocht er zich zo een situatie voordoen, dan mag de leasemaatschappij je een opzeggingsvergoeding vragen. Dit staat omschreven in het leasecontract. 

Na hoelang kan je een leaseauto eerder inleveren?

Na een jaar kan je het leasecontract beëindigen. Wanneer je het contract eerder beëindigt betaal je wel een vergoeding aan de leasemaatschappij. De leasemaatschappij moet je, voordat je het leasecontract afsluit, laten weten hoe hoog de vergoeding is als je de leaseauto eerder wil inleveren. De duur van het opzegtermijn is één maand. Als je opzegt, kan je de leasemaatschappij vragen om een berekening van de opzegvergoeding te maken. In de aanvullende voorwaarden van de leasemaatschappij staat precies hoe deze opzeggingsvergoeding wordt uitgerekend, aangevuld met een rekenvoorbeeld.

Pas op!

Als in het contract ‘verschil tussen boekwaarde en restwaarde’ staat, is dit een vrijbrief om duizenden euro’s te kunnen rekenen als je de leaseauto eerder wil inleveren.

Verrekening meerkilometers eerder inleveren leaseauto

Naast de vooraf bepaalde opzeggingsvergoeding moet je bij het inleveren van je leaseauto ook eventuele meerkilometers afrekenen. Deze worden verrekend tegen het tarief zoals het staat vermeld op je leasecontract. De leasemaatschappij mag de leaseprijs tussentijds in een enkel geval veranderen. Een verhoging van de belasting is bijvoorbeeld een aanleiding om dit te doen. Denk bijvoorbeeld aan wegenbelasting, BTW en assurantiebelasting.

Wijziging leasecontract

Het leasecontract kan alleen in overleg met jou nog gewijzigd worden. Zowel jij als de leasemaatschappij moeten het eens zijn met de wijziging. Neem contact op met jouw leasemaatschappij om een aanpassing te bespreken. Wil je meer weten over de voorwaarden als je de leaseauto vroegtijdig wil inleveren? Lees dan de aanvullende voorwaarden goed door om te weten waar je dan op kan rekenen.