Leasecontract overnemen

Waarom een leasecontract overnemen

Er zijn diverse redenen waarom het zo interessant is om een lopend leasecontract over te nemen:

Financieel voordeel
Diverse leasemaatschappijen bieden via LeaseTrader occasions aan met forse kortingen. Je rijdt een recente auto tegen een prijs die je nooit realiseert bij een nieuw contract. Daarnaast worden veel auto’s door bedrijven aangeboden met een overnamebonus. Deze kan duizenden euro’s bedragen. Als er geen bonus geboden wordt kan je hier natuurlijk altijd over proberen te onderhandelen.

De kortere looptijd
Als we de keus hadden zouden we leaseauto’s voor een korte termijn leasen. De meeste leasecontracten lopen inmiddels echter ongeveer 48 maanden om het maandtarief laag te houden. Je kan nu een auto over nemen voor een veel kortere periode en toch het maandtarief voor een vier jarig contract betalen!

De snelle beschikbaarheid
Als er een werknemer in dienst komt die geen auto uit het bestaande park krijgt, kan het maanden duren voordat een bestelde nieuwe auto beschikbaar is. Een dure voorloopauto of huurauto dient dan geregeld te worden. Op LeaseTrader.nl kan je de passende auto zoeken die beschikbaar is op het moment dat de werknemer in dienst komt. Geen extra geregel en een duidelijk financieel plaatje vanaf de eerste maand.

Het beperkte risico
Als je een nieuwe werknemer in dienst neemt is het vaak de vraag of deze slaagt. Hoe vervelend ook, van beide kanten kan het zijn dat de verwachtingen niet waargemaakt worden. Als dan een auto naar de wens van de nieuwe werknemer voor vier jaar is geleast, heeft een eventueel volgende werknemer een hele lange periode een auto die misschien niet zijn keus is. Beter is de werknemer een relatief korte tijd in een overgenomen auto te laten rijden. Na gebleken geschiktheid van de werknemer kan dan een nieuwe auto besteld worden.

Voor starters:
Starters zouden natuurlijk allemaal graag leasen. Er zijn immers al genoeg kosten te maken en een auto is dan niet altijd de beste investering. Een leasemaatschappij vraagt echter een (bank)garantie bij het leasen door een startende onderneming. Meestal over de nieuwwaarde van de auto. Een bankgarantie is weer een forse aanslag op de liquiditeit. En dat is net zo belangrijk voor een starter. Ook bij overname van een contract zal een maatschappij een garantie wensen. Echter, dat zal over het algemeen een garantie zijn over de boekwaarde van de auto op dat moment Deze is natuurlijk veel lager omdat er na één of twee jaar al fors op afgeschreven is. En dat is voor een starter mooi meegenomen!