Meerkilometers

Wat gebeurt er als ik meerkilometers rij?

Wanneer je een private leasecontract afsluit, dan ga je akkoord met een vast aantal kilometers die je kan rijden. Deze kilometerrage is van invloed op je maandbedrag en het kan om deze reden verleidelijk zijn om het ‘laag’ in te zetten. Je kan ervoor kiezen om het vaste aantal kilometers per maand of per jaar te laten bekijken. Als je teveel meerkilometers hebt gemaakt, dan moet je bijbetalen. 

Waarom moet ik bijbetalen?

De kilometerstand van de leaseauto wordt elk jaar bekeken. Als je meerkilometers hebt gereden, betaal je extra bij. Wat dit kost, kan je uitrekenen met de meerkilometerprijs. Dit staat op het leasecontract. Doordat je extra kilometers rijdt ontstaan er ook extra kosten. De leaseauto heeft vaker onderhoud nodig, zal sneller slijten en wordt minder waard.

Houd eventuele meerkilometer is de gaten

Het afgesproken aantal kilometers dat je gaat rijden staat aangegeven in het leasecontract. Dit aantal kilometers past bij de afgesproken leaseprijs. Houd elke maand in de gaten of je nog voldoende kilometers hebt. Dit is belangrijk, zeker als jouw omstandigheden veranderen. Wanneer je verhuist of jouw werkplek verandert, kan dit veel invloed hebben op het aantal kilometers dat je rijdt. Het is ten alle tijden voordeliger om je maandelijkse leasebedrag aan te pakken, dan een meerkilometer prijs te betalen.

Einde leaseperiode en meerkilometers

Als je de auto inlevert en het blijkt dat je in de totale leaseperiode niet meer kilometers hebt gereden dan afgesproken. Dan worden de extra kosten voor de meerkilometers die je hebt betaald aan je terugbetaald.De leasemaatschappij bepaalt zelf of je geld terug krijgt voor minder gereden kilometers, vraag dit na bij jouw leasemaatschappij.