Onderhoud Private Lease auto

Onderhoud private lease auto

Het onderhoud van je private leaseauto is onwijs belangrijk om de auto in goede conditie te houden. Hiermee voorkom je slijtage en extra schade ten gevolge van slijtage. Eventuele onderhoudsbeurten zitten bij je leaseprijs inbegrepen. Daarnaast kan je zelf het nodige doen om te zorgen dat je private leaseauto wordt onderhouden zoals nodig is. 

Wat moet ik doen bij onderhoud van de private lease auto?

Reparatie- en onderhoudskosten zijn opgenomen in het leasecontract. Deze worden dus betaald door de leasemaatschappij. Zij geven de garage eerst akkoord. Waar je terecht kunt voor het onderhoud van je private leaseauto of het vervangen van banden vraag je aan jouw leasemaatschappij. Als de leasemaatschappij vraagt om de kilometerstand, moet je deze doorgeven.

Wat kan ik zelf doen om mijn private leaseauto te onderhouden?

Er zijn een tal van dingen die je zelf kan doen om een goed onderhoud van je private leaseauto te verzekeren. Zo is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren en het oliepijl regelmatig na te kijken. Daarnaast houd je de auto goed schoen en check je deze regelmatig op (kleine) schade. Mocht je iets ontdekken wat nagekeken moet worden dan doe je dit het beste snel. Nog voordat er grote problemen ontstaan. Wil je alles weten over hoe je een leaseauto het beste kan onderhouden? Je leest het in dit artikel over het onderhoud van een private leaseauto.

Zelf accesoires toevoegen aan je leaseauto

In overleg met de leasemaatschappij mag je zelf accessoires toevoegen. Je moet er dan wel rekening mee dat de accessoires niet verzekerd zijn als ze niet zijn opgenomen in het leasecontract. En wanneer je de auto inlevert, krijg je geen vergoeding voor de extra toegevoegde accessoires. Verwijder accessoires alleen als er geen schade aan de auto ontstaat. Je betaalt anders mogelijk voor de gemaakte schade als je de leaseauto komt inleveren.