Ophalen Private leaseauto

Wanneer kan ik mijn private leaseauto ophalen?

Als je een leaseauto hebt uitgekozen dan kan natuurlijk niet wachten tot je deze kan ophalen. Er gaat geen gevoel boven dat van een spiksplinternieuwe auto je zelf naar huis mag rijden. Dat brengt ons direct op de volgende vraag: wanneer kan je jouw private leaseauto komen ophalen? 

Mijn private leaseauto ophalen. Hoelang gaat dit duren?

Je zal helaas, ten alle tijden, moeten wachten tot de auto rijklaar is gemaakt door de leasemaatschappij of de dealer. Als dit het geval is dan krijg je een bericht. Dit gebeurt sowieso pas als je bedenktijd is verstreken. Je kan ook van je bedenktijd afzien, maar hier moet je speciaal voor tekenen bij de leasemaatschappij. In dit geval kan je de auto nog voor het verstrijken van de bedenktijd meenemen. Staat er een waarborgsom in het leasecontract? Dan moet je deze ook eerst betalen voordat je jouw private leaseauto kan ophalen.

De levertijd

Dit is afhankelijk van de leasemaatschappij waar de leaseauto vandaan komt. Het kan helaas voorkomen dat de levertijd niet bekend is. In dit geval zal je af moeten wachten. Je krijgt een bericht van de leasemaatschappij wanneer je de private leaseauto zo ongeveer kan komen ophalen. Dit geeft je in ieder geval iets om naar uit te kijken! In de Aanvullende voorwaarden staat waar de auto kan worden afgehaald en wat je mee moet nemen bij het afhalen.

Ophalen leaseauto en het leasecontract

Je kijkt er natuurlijk naar uit om jouw leaseauto op te halen. Je spreekt met de leasemaatschappij af waar en wanneer je de auto ontvangt. Vanaf dat moment gaat het leasecontract in. Je bent de vaste bestuurder van de auto. Wil je meer weten over wanneer je jouw leaseauto zo ongeveer kan komen ophalen? Informeer hierover bij je leaseverstrekker. Als je niet al te lang wil wachten dan is het wellicht een idee om een auto op voorraad te kiezen.