Pech onderweg

Wat gebeurt er als ik pech krijg onderweg?

Pech onderweg is altijd vervelend. Dit is niet anders als je panne krijgt met je private leaseauto. Gelukkig is hulp onderweg, want eventuele pechhulp is opgenomen in je leasecontract. Hoe gaat dit in zijn werk? Wat moet je doen bij autopech met je private leaseauto? 

In de berijdersmap en in de aanvullende voorwaarden staat wie je bij autopech met je private leaseauto moet bellen: de leasemaatschappij of een hulpverlener. In dit geval krijg je na 72 uur vervangend vervoer. Dit kan ook eerder, maar is een extraatje wat je kan laten opnemen in het leasecontract. Hier betaal je een vast bedrag per maand extra voor.

Wat doen bij autopech met je private leaseauto?

Het is om te beginnen belangrijk dat je jouw eigen veiligheid in acht neemt als je autopech met je private leaseauto krijgt. Zet de auto bijvoorbeeld zo rechts mogelijk op de weg. Dit kan een vluchtstrook zijn, maar bij een gebrek hieraan kan je de auto ook in de berm zetten. Draai de wielen daarnaast ook zoveel mogelijk naar rechts en zet je gevarenlichten aan. Vergeet ook je gevarendriehoek niet! Hierna kan je alle inzittenden aan de rechterzijde van de auto laten uitstappen. Neem plaats achter de vangrails of in de berm. Steek onder geen enkel beding de snelweg over als je autopech hebt met je private leaseauto. Dit is levensgevaarlijk!

Pechhulp bij autopech

Heb je alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen? Dan kan je de pechhulp in gaan schakelen voor de autopech met je private leaseauto. Ben je lid van de ANWB, dan kan je hier gemakkelijk contact mee opnemen via de wegenwacht app. De centrale zal willen weten waar je ongeveer staat. Dit doe je langs de snelweg aan de hand van hectometerpaaltjes. Aan de hand hiervan weet de alarmcentrale precies waar jij en de auto zich bevinden. De auto wordt ter plekke gerepareerd (als dit mogelijk is). In overige gevallen wordt de auto weggesleept en naar de garage gebracht. Aan de hand van de voorwaarden in je private leasecontract krijg je dan bij autopech met je private leaseauto na 72 uur vervangend vervoer aangeboden.