Schade aan de private leaseauto

Wat moet ik doen bij schade aan de private leaseauto?

Schade is aan je private leaseauto is, op zijn zachtst gezegd, vervelend. De schade kan dan ook variëren van minimaal, tot ernstig. Dit hoeft echter niet perse te komen omdat je zelf brokken hebt gemaakt. Wat moet je doen bij schade aan je private leaseauto? Dit zijn de belangrijkste stappen die je moet ondernemen. 

Er is natuurlijk een verschil in schade door een klein ongelukje of een ongeval. Heb je zelf een foutje gemaakt en hierdoor schade aan de auto veroorzaakt? Dan is de eerstvolgende stap dat je de leasemaatschappij inlicht over wat er is gebeurd. Je betaalt in zo een geval wel een eigen risico, maar de schade kan dan wel snel en efficiënt worden gerepareerd. Is er sprake van een ongeval? Dan zijn er meerdere stappen die je moet ondernemen.

Schade private leaseauto door ongeval

  • Indien er sprake is van een ongeval zorg je er allereerst voor dat je in veiligheid bent voor je verdere stappen onderneemt.
  • Samen het schadeformulier invullen, mits er een tegenpartij betrokken is.
  • Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk de leasemaatschappij inlicht. Zij kunnen soms meer voor je betekenen dan je denkt.
  • Overleg met de leasemaatschappij waar je terecht kunt voor het herstel van de schade aan je private leaseauto.

Een ongeluk zorgt voor veel overlast. Blijf rustig en zorg er altijd eerst voor dat je zelf in veiligheid bent. Als er een tegenpartij is, vul je samen een schadeformulier in. Wanneer je zelf schade aan de private leaseauto hebt veroorzaakt, betaal je de eigen bijdrage. Het is belangrijk dat je de leasemaatschappij bij schade altijd zo spoedig mogelijk inlicht. Soms kan de leasemaatschappij meer voor je doen dan je denkt. Met getuigen kan de verzekeraar bijvoorbeeld aanspraak maken op het Waarborgfonds.

Herstel schade

Overleg met de leasemaatschappij waar je terecht kunt voor het herstel van de schade aan jouw auto. Dan wordt jouw leaseauto snel opgeknapt en kan je weer veilig onderweg.