Wat is leasen?

Leasen, ook wel leasing genoemd, is een vorm van krediet waarbij de kredietverstrekker of lessor bedrijfsuitrusting, bedrijfsmiddelen of duurzame consumptiegoederen aankoopt en deze gedurende een vooraf overeengekomen termijn en tegen een vaste vergoeding ter beschikking stelt aan de kredietnemer of lessee. De lessor kan zich in deze activiteit specialiseren, zoals in dit geval het bieden van auto lease. Auto lease is een overeenkomst tussen een leasemaatschappij en haar klant op grond waarvan deze leasemaatschappij gedurende een bepaalde periode en tegen een bepaalde vergoeding een auto aan haar klant ter beschikking stelt.

Bij ons vind je een overzicht van de volgende leasevormen:

Operational lease
Operational lease is vergelijkbaar met huren. De leasemaatschappij maakt een totaalaanbod inclusief onderhoud, reparatie en eventuele verzekeringen waarvoor jij een vast bedrag per maand betaalt. Aan het einde van de looptijd blijft de auto in het bezit van de leasemaatschappij. Meer informatie over operational lease.

Shortlease
Shortlease bevindt zich tussen een huurovereenkomst en een leasecontract en combineert hiermee het gunstige prijsniveau van een leasecontract met de vrijblijvendheid in looptijd van een huurovereenkomst. Met shortlease huur je voor een korte periode een auto. Je betaalt een afgesproken maandbedrag inclusief een bepaald aantal vrije kilometers. Zo krijgt je de flexibiliteit van een huurauto maar wel met alle faciliteiten van een lease auto.Meer informatie over shortlease.

Private lease
Private lease is de particuliere vorm van auto leasen, ook wel particulier leasen of prive lease genoemd. Vaak zitten de kosten voor de verzekering, wegenbelasting en onderhoud bij de leasekosten inbegrepen en hoeft de berijder alleen de brandstofkosten zelf te betalen. Meer informatie over private lease.