Autoverzekeringen bij privé lease

Hoe zijn de autoverzekeringen geregeld bij privé lease?

De autoverzekering zit inbegrepen bij je maandelijkse leasebedrag. Dit lijkt iets waar je geen omkijken naar hebt, maar er zijn toch wel bepaalde dingen waar je op moet letten. Hoe zijn de autoverzekeringen geregeld bij privé lease? 

Autoverzekering private lease

De risico’s voor schade aan de auto zelf en aan derden zijn standaard gedekt. Dit zijn de WA en Casco verzekeringen. Je hebt zelf geen autoverzekering nodig, dus deze kan je bij het inleveren van je auto ook per direct beëindigen Je kan ervoor kiezen extra verzekeringen in de leaseprijs op te nemen bij de autoverzekering voor je private lease.

Extra auto verzekering privé lease

Het is ook mogelijk om jezelf en jouw passagiers te verzekeren met behulp van de Ongevallen Inzittende Verzekering of Schade Inzittenden Verzekering. Bij de Ongevallen Inzittenden Verzekering keert de verzekering een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. En bij een Schade Inzittenden Verzekering wordt de werkelijk geleden schade vergoed. Dit geldt ook voor als jij of je passagiers arbeidsongeschikt raken. Er is wel vaak een maximum bedrag afgesproken. Informeer bij de leasemaatschappij naar de voorwaarden.

Eigen bijdrage bij schade

Als de schade niet verhaald kan worden bij een tegenpartij, dan betaal jij de eigen bijdrage. Elk onderdeel van de auto wordt apart beoordeeld. Als de schades niet bij elkaar horen, betaal je meerdere keren de eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage staat in het leasecontract. Als de schade lager is dan de eigen bijdrage, dan betaal je alleen het herstelbedrag. Als je in het zelfde kalenderjaar twee keer schade maakt wordt jouw eigen risico automatisch verhoogd naar een bedrag uiteenlopend van 500 tot 1000 euro, vraag dit na bij jouw leasemaatschappij.

Gelden mijn schadevrije jaren?

Het is goed mogelijk dat je de afgelopen jaren schadevrij hebt gereden en schadevrije jaren hebt opgebouwd. Deze kan je mogelijk meenemen naar je autoverzekering voor je private lease. Vraag bij jouw huidige verzekering een verklaring op. De leasemaatschappij kan je mogelijk korting op de leaseprijs geven. Aan het einde van de leaseperiode kan je bij de leasemaatschappij ook een verklaring opvragen. Dit kan een positief effect hebben op een nieuwe autoverzekering. Een verzekeraar mag zelf beoordelen of de verklaring over de leaseperiode meeweegt. In de toekomst kan dit dus gunstig voor je uitpakken.Ga dus zuinig om met jouw leaseauto. Net zoals je dat met een eigen auto doet!

Kan de leaseovereenkomst worden opgezegd als ik overlijd?

Als je overlijdt dan kunnen je nabestaanden en de leasemaatschappij de leaseovereenkomst per direct opzeggen. De leasemaatschappij kan opzeggen door toezending van een brief aan jouw laatst bekende adres. Er zijn voor de opzegging in verband met jouw overlijden geen kosten verschuldigd. Je nabestaanden zijn wel verplicht het voertuig direct na de opzegging in te leveren en blijven verplicht tot het moment van inlevering het termijnbedrag en andere openstaande bedragen te betalen.

Tweede persoon op leasecontract

Als het leasecontract is ondertekend door twee personen en de andere persoon niet is overleden, kan de leaseovereenkomst niet wegens jouw overlijden worden opgezegd. De andere persoon wordt dan de enige contractpartner.