Privé of zakelijk leasen?

Het verschil tussen zakelijk en privé leasen is vooral een fiscaal-technisch verschil. Als je zakelijk least, krijg je een auto van de zaak, via een leasemaatschappij of uit het eigen beheerde wagenpark van het bedrijf waar je werkt. Wanneer je de auto voor meer dan 500 kilometer per jaar voor privé doeleinden gebruikt, ziet de Belastingdienst de zakelijke lease-auto als inkomen en moet je daar belasting over betalen.

Wanneer je als particulier een auto wilt gaan leasen dan kies je voor de leasevorm Private Lease. Private Lease werkt geheel anders. Voor een vast bedrag per maand lease jij een auto direct van jouw eigen geld, zonder tussenkomst van de zaak. Doordat Private Lease een vrije overeenkomst is tussen jou en de desbetreffende leasemaatschappij ben je niet gebonden aan een budget van het bedrijf waar je werkt, maar simpelweg aan jouw eigen inkomen. Zolang jij een bepaalde auto kan betalen, mag je hem rijden bij Private Lease!

 

Privé leasen

Privé leasen, ook wel private lease genoemd, is een vorm van auto leasen, waarbij jij als particulier een auto leaset voor privé gebruik. De auto wordt bij prive lease geregistreerd bij het RDW en komt dus op jouw naam te staan. De overheid ziet de leaseauto ook als eigendom en niet als inkomen waardoor jij geen inkomsten , maar wegenbelasting betaalt. Bij prive leasen beschik je over dezelfde voordelen als bij zakelijke lease; een vast bedrag per maand, verzekering, vervangend vervoer, etc. (mits dit is afgesloten in het contract natuurlijk). Daarnaast hoef je bij privé lease geen fiscale bijtelling te betalen. De daadwerkelijke autokosten zijn echter niet aftrekbaar. Onze lease adviseur heeft een aantal belangrijke vragen en regels over private lease op een rijtje gezet, wilt u hier meer over weten klik dan op de button hier onder.

Ik wil meer weten over privé leasen

 

Zakelijk leasen

Zakelijk leasen wordt vooral gedaan wanneer jij namens de zaak een auto mag/wilt leasen of als zzp-er een leaseauto tot jouw beschikking wilt hebben op naam van de zaak. De daadwerkelijke autokosten bij zakelijk leasen zijn aftrekbaar, denk hierbij aan onderhoud, brandstof, aanschafbedrag, etc. Als MKB-er sta je ook nog voor de keuze om zakelijk een auto te leasen en deze ook privé te gebruiken of privé een auto te leasen en deze ook zakelijk te gebruiken. Onze lease adviseur heeft een aantal belangrijke vragen en regels over zakelijk leasen op een rijtje gezet, wilt u hier meer over weten klik dan op de button hier onder.

Ik wil meer weten over zakelijk leasen

 

Leasen als ZZP’er

Wie graag in een representatieve auto rijdt tegen voorspelbare kosten doet er goed aan om een leasecontract af te sluiten. Financieel gezien is het voor zelfstandigen het meest verstandig om heel weinig (onder de 500 kilometer), of heel veel privékilometers te maken bij zakelijke lease. Het is als ZZP’er mogelijk om zowel voor zakelijk als private lease te kiezen, maar welke keuze past nu het beste bij uw situatie? Onze lease adviseur heeft een aantal belangrijke voor- en nadelen en de mogelijkheden omtrent het privé of zakelijk leasen van een lease auto als ZZP’er op een rijtje gezet, wilt u hier meer over weten klik dan op de button hier onder.

Ik wil meer weten over het leasen als ZZP'er